Nieuws

Nieuwe Honda Insight maakt opwachting

Nieuwe Honda Insight maakt opwachting

Hybrides zijn en worden alsmaar populairder. Honda weet dit, maar de eerste generatie Insight verloor de slag om de verkoopaantallen van de Toyota Prius. Met deze twee generatie van de Insight is Honda ervan overtuigd een inhaalslag te maken.

In 1999 presenteerde Honda reeds de eerste editie van de Insight. Gebroederlijk met de eerste generatie Prius waren dit de twee pioniers voorzien van hybridetechniek. Helaas sloeg de eerste generatie Insight onvoldoende aan in Europa en werd het verkoopsucces van hybrides vooral bepaald door de Prius. Maar als het aan Honda ligt komt daar nu verandering in. De Japanners hebben geleerd van het eerste model en de nieuwe Insight aangepast aan de huidige Europese normen en wensen. In plaats van de toenmalige tweezits coupé heeft Honda van de Insight een vijfdeurs hatchback gemaakt en op een compleet nieuw platform gezet. De auto biedt nu voldoende plaats aan vijf personen. De Insight dankt zijn naam aan de visie die Honda erop na houdt om de bestuurder en medepassagiers een vernieuwde kijk te geven op de toekomstige hybridetechniek.

Betaalbaar
De uiteindelijke productieversie van dit nieuwe studiemodel moet een betaalbare auto worden volgens de Japanners. Met een betaalbare prijsstelling wordt de Insight bereikbaar voor een grote groep consumenten. Jaarlijks wil Honda 200.000 exemplaren bouwen, waarvan de helft bestemd is voor Europa.

Productieversie in Detroit
Vooralsnog zullen we het op aankomende Autosalon van Parijs moeten stellen met de conceptversie van de Insight. Vermoedelijk zal de productieversie van de Insight in de eerste helft van 2009 op de markt verschijnen, wanneer het daarvoor z´n debuut heeft beleeft in Detroit danwel Genève. Naast deze geheel nieuwe hybride zal in Frankrijk ook de waterstofauto FCX Clarity en het conceptmodel van de sporthybride CR-Z te zien zijn. Mer de aanwezigheid van deze drie modellen bewijst Honda dat het merk een prominente rol speelt in de ontwikkeling van steeds schonere aandrijflijnen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Honda Insight maakt opwachting
Redactie
Door Redactie

Zoeken