Nieuws

Studiemodel Citroen: de Hypnos

Studiemodel Citroen: de Hypnos

Citroën zal tijdens de Autosalon van Parijs de Hypnos onthullen, een prachtige conceptcar die de middenweg zoekt tussen een SUV en een Berline.

Citroen heeft de smaak van het SUV-segment te pakken. Na de succesvolle introductie van de C-Crosser beraadt Citroen zich momenteel op een verdere ontwikkeling in deze klasse in de vorm van een nieuw studiemodel; de Hypnos. Deze spannend gestyleerde crossover zal op de Autosalon van Parijs worden  geïntroduceerd.

Krachtig en zuinig
De Hypnos is een combinatie van een SUV en een Berline. Daarmee straalt het de elegantie van een limousine uit en herbergt het de ruimte van een SUV. Met de ontwikkeling ervan is vooral rekening gehouden met allerlei milieuaspecten. Citroen claimt een brandstofverbruik van 4,5 liter per 100 kilometers, terwijl de hybridetechniek een relatief hoog vermogen levert van 200 pk. De CO2-uitstoot zou slechts 120 gram per kilometer moeten bedragen.

Het is nog even wachten op meer informatie over de Hypnos. Tegen het naderen van de opening van Autosalon van Parijs zal meer bekend worden gemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken