Nieuws

Subaru Forester met boxer-diesel vanaf € 35.995,-

Subaru Forester met boxer-diesel vanaf € 35.995,-

Vanaf oktober is de Subaru Forester te bestellen met de nieuwe boxer-diesel. De krachtbron levert een vermogen van 147 pk en het koppel bedraagt 350 Nm. In navolging van de SUV zal de Impreza op korte termijn ook verkrijgbaar zijn met dezelfde motor.

Sinds begin dit jaar zijn de Subaru Legacy en Outback al beschikbaar met een boxerdiesel in het vooronder en vanaf medio oktober komt daar de Forester bij. Voor minimaal € 35.995,- wisselt deze van eigenaar. De Subaru Impreza met deze oliestoker beleeft eerst nog z´n debuut tijdens de Autosalon van Parijs begin oktober en dan zal ook deze worden toegevoegd aan het rijtje dieselmodellen van de Japanners. De prijs van de Impreza 2.0D zal tegen die tijd worden bekendgemaakt.

Minder vermogen niet merkbaar
In de Legacy en Outback levert de boxerdiesel een vermogen van 150 pk en 350 Nm. De Subaru Forester krijgt een vermogen van 147 pk en een gelijkblijvend koppel van 350 Nm mee. Waarom de SUV het met minder vermogen moet doen, laat Subaru niet weten. In de praktijk zal het verschil in peekaa’s overigens niet merkbaar zijn. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Wie graag een automaat wenst, wordt teleurgesteld door Subaru. Die is niet leverbaar. Het brandstofverbruik is door de fabriek vastgesteld op 6,3 liter per 100 gereden kilometers. En in 10,4 seconden spurt de Forester vanuit stilstand naar de 100 km/h. Bij een snelheid van 186 km/h wint de luchtweerstand het van de aerodynamica.

In de loop van de komende twee dagen verwachten wij meer informatie en details over de Subaru Forester 2.0D, evenals de foto´s van het Europese model. Wij houden u op de hoogte.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken