Nieuws

Nieuwe Renault Safrane

Nieuwe Renault Safrane

Groot nieuws bij Renault. Niet groot vanwege de belangrijkheid, maar qua voorkomen. Want deze Renault, waarvoor het merk de naam Safrane weer afstoft, is de grootste Fransman sinds jaren.

Speciaal voor de markt in het Midden-Oosten heeft Renault de naam Safrane weer uit de kast gehaald. De nieuwe Safrane is geen nieuwe auto, het is niets meer dan een Samsung SM5. Dit merk is een dochteronderneming van Renault uit Korea, waar de Safrane ook gebouwd gaat worden.

Midden-Oosten
In Europa kennen wij de Safrane sinds 1992, waar de auto het gamma van Renault naar boven afsloot. In 2000 maakte de auto stilletjes plaats voor de nieuwe Laguna en de in 2003 geïntroduceerde Vel Satis. Deze Vel Satis is nu nog steeds de grootste Renault, maar staat ook op het punt van vervanging. Dit zal vermoedelijk niet gebeuren door deze Safrane, die blijft voorbehouden aan het Midden-Oosten.

V6 + automaat

De nieuwe Safrane wordt gebouwd in Zuid-Korea in de fabriek van Samsung. De wagen is uitgerust met een V6 motor die gekoppeld zal worden aan een automaat. De productie zal op korte termijn starten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Renault Safrane
Nieuwe Renault Safrane
Nieuwe Renault Safrane
Nieuwe Renault Safrane
Redactie
Door Redactie

Zoeken