Nieuws

Eerste foto´s en details Chevrolet Cruze

Eerste foto´s en details Chevrolet Cruze

Dit zijn de eerste foto’s van Chevrolet’s compleet nieuwe sedan, de Cruze. De Amerikaan beleeft in oktober zijn werelddebuut op de Autosalon van Parijs en is de eerste van een nieuwe familie van compacte modellen. De Cruze vervangt de Nubira.

De Cruze, die volgend jaar maart in Europa op de markt komt, is duidelijk een Chevrolet. Dit is niet alleen goed te zien aan de moderne styling, maar ook vanwege het grote merklogo op de neus. Volgens Chevrolet zorgt de gebogen daklijn ervoor dat de sedan een coupé-achtige uitstraling heeft. Feit is wel dat de auto geen onopvallende verschijning is, mede dankzij de (deels onderbroken) vijfpunts grille en grote koplampen die in speervorm in de zijkant en de gebolde motorkap doorlopen.

Motorengamma
De Cruze zal in Europa leverbaar worden met een 112 pk sterke 1.6 liter en een 140 pk sterke 1.8 liter benzinemotor, beide voorzien van variabele kleptiming (VVT). Ook wordt er een dieselmotor leverbaar en wel een gloednieuwe 2.0 liter turbodiesel, die 150 pk ontwikkelt en een koppel heeft van 320 Nm. Handgeschakelde vijfversnellingsbakken en een volledig nieuwe automatische transmissie zullen gekoppeld worden aan de Cruze.

Trots
“Wij zijn trots dat Europa als eerste aan de beurt is om dit model, dat wereldwijd op de markt komt, te introduceren,” zegt Wayne Brannon, Executive Director van Chevrolet Europe. “Chevrolet staat bekend om de buitengewone gunstige prijs-kwaliteit verhouding en de Cruze maakt die als geen enkel ander model volledig waar.” Ook meldt de Executive Director verder dat de afwerking van de Cruze er veel op vooruit is gegaan. Het zou de nieuwe standaard worden in zijn klasse.

Meer informatie in oktober
De Chevrolet Cruze zal in Europa vanaf maart 2009 leverbaar worden. Zoals al aangegeven is de Cruze de eerste van een nieuwe lijn van compacte modellen. Komend oktober verwachten we meer informatie en prijzen rondom de Autosalon van Parijs.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste foto´s en details Chevrolet Cruze
Eerste foto´s en details Chevrolet Cruze
Redactie
Door Redactie

Zoeken