Nieuws

Peugeot RC…: esthetisch milieuverantwoord

Peugeot RC…: esthetisch milieuverantwoord

Peugeot toont op de Autosalon van Parijs de spectaculaire concept RC…, een vierdeurscoupé met hybridetechniek. De officiële naam zal tijdens de show in oktober worden bekendgemaakt. Nu is het nog een pseudoniem met een drietal puntjes.

Begin oktober tijdens de Autosalon van Parijs onthult Peugeot de RC…, een prachtige conceptcar die bedoeld is om het gat tussen de RC♥ en RC♦ en de 908 RC op te vangen. Volgens Peugeot ontbrak het nog aan een coupé ´Grand Tourisme´ zoals de RC… Met dit studiemodel laat Peugeot een deel van haar kunnen zien en geeft ons alvast een blik in de toekomstige stilistische, mechanische en technologische snufjes waarmee het Franse merk ons de komende jaren gaat verrassen.

Milieuvriendelijk
Het idee achter deze RC… is om een betaalbare 4-deurs auto te creëren met voldoende ruimte voor vier personen en ook nog eens rekening houdt met het milieu. De RC… is dan ook voorzien van hybridetechnologie en boekt efficiënte prestaties wat betreft rijgedrag. Ondanks zijn relatief hoge vermogen van 313 pk stoot de auto slechts 109 g/km CO2 uit. Wanneer deze geheel elektrisch rijdt is de uitstoot natuurlijk helemaal schoon. Peugeot toont hiermee aan dat milieuvriendelijkheid en rijplezier wel degelijk samen kunnen gaan. Hoe het studiemodel officieel gaat heten wordt in oktober bekendgemaakt. Tot dan zal de auto bekend staan onder dit pseudoniem met drietal puntjes.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Peugeot RC…: esthetisch milieuverantwoord
Peugeot RC…: esthetisch milieuverantwoord
Peugeot RC…: esthetisch milieuverantwoord
Redactie
Door Redactie

Zoeken