Nieuws

Cadillac CTS Sport Wagon debuteert op Pebble Beach

Cadillac CTS Sport Wagon debuteert op Pebble Beach

Op Pebble Beach presenteert Cadillac de CTS Sport Wagon. De stationwagonvariant van de sedan staat ook op de Autosalon van Parijs in oktober. Het model is de twee aanvulling op het CTS-gamma. Het motorenpallet blijft gelijk aan die van de sedan.

Maar liefst zes jaar na de introductie van de CTS Sport Sedan lanceert Cadillac de Sport Wagon, de stationwagonvariant. Het Amerikaanse merk is langzamerhand bezig het CTS-gamma uit te breiden en daar is deze Sport Wagon de eerst aanvulling van. En volgend jaar zal ook de CTS Coupé zijn opwachting maken.

Belangrijke aanvulling
De CTS Sport Wagon moet een aantrekkelijk alternatief vormen voor de grotere luxe SUV’s en stationwagons vandaag de dag. “Deze auto past precies bij de veranderende wensen van klanten”, zegt Cadillac-topman Jim Taylor. “De lancering van de CTS Sport Wagon is een belangrijke stap in de wereldwijde ontwikkeling van Cadillac. Bovendien zijn en blijven stationwagons in afzetmarkten als Europa van groot belang.”

V-vorm
De Sport Sedan is tot aan de B-stijl identiek aan de sedan. Doorlopend naar achteren volgt de auto natuurlijk een heel andere lijn. Kenmerkend aan de gehele carrosserie is Cadillac´s V-vorm, die overal terugkomt. Door de verticaal geplaatste achterlichten en andere horizontale lijnen verandert de achterzijde van een ´V´ in een W-vorm. Het geeft volgens Cadillac een moderne impuls aan een aërodynamische carrosserie, die snelheid uitstraalt. Een subtiele dakspoiler accentueert de sportiviteit van de Sport Wagon. Met 280 cm is de wielbasis gelijk aan die van de CTS sedan. De stationwagon is Cadillac daarentegen slecht 7 mm korter. Cadillac geeft een laadvermogen van 720 liter, die waarschijnlijk is bepaald inclusief de ruimte boven het afdekscherm.

Interieur van sedan
Het interieur van de CTS Sport Wagon is vergelijkbaar met dat van de sedan. LED-verlichting en de accentuerende stiknaden vinden we ook hier terug. In de kofferruimte is een cargosysteem ingebouwd die het mogelijk maakt om verschillende opbergvakken in de laadvloer te creëren. Verder is de Cadillac Sport Wagon voorzien van een 40 GB harde schijf, een uitklapbaar navigatiescherm, achteruitrij-camera en handgesneden en -gestikte bekleding en houtaccenten. Een elektrisch bedienbare achterklep en nieuwe 19 inch wielen behoren eveneens tot de uitrusting. Een panoramisch glazen dak is als optie leverbaar.

Motorenpallet
Het leverbare motorengamma van de nieuweling is gelijk aan die van de CTS Sport Sedan. Bij de introductie kan er dus gekozen worden voor de 2.8 liter V6 met 211 pk of een 3.6 liter zescilinder met 311 pk. De krachtbronnen kunnen worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zestraps automatische transmissie. Een aangekondigde 2.9 liter turbodieselmotor is nog in de maak en zal 250 pk leveren.

Lente 2009
De Cadillac CTS Sport Wagon zal in Europa zijn debuut beleven tijdens de Autosalon in Parijs. In de lente van 2009 zal de auto bij de dealers te zien zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Cadillac CTS Sport Wagon debuteert op Pebble Beach
Cadillac CTS Sport Wagon debuteert op Pebble Beach
Cadillac CTS Sport Wagon debuteert op Pebble Beach
Redactie
Door Redactie

Zoeken