Nieuws

Baby-Rolls als concept in Genéve

Baby-Rolls als concept in Genéve

Aankomende maart op de autosalon van Genéve zal Rolls-Royce haar nieuwste model onthullen. Tenminste zo bericht de Engelse autopers. Overigens zal het vermoedelijk niet gaan om een kant en klaar productiemodel, maar om een conceptcar.

Net als Bentley wil ook Rolls-Royce graag de stap naar een ´lager´ segment zetten. Voor het andere Engelse merk pakte dit goed uit met recordverkoop op recordverkoop, wat Rolls-Royce alleen maar meer inspireerde. Volgend jaar is het zo ver en komt Rolls dan eindelijk met de ‘baby-Rolls’. Nog niet echt klein natuurlijk, want hij is gebaseerd op de nieuwe BMW 7-serie. Voordat we het productiemodel te zien krijgen zullen we moeten wennen aan de conceptcar, welke vermoedelijk 102 EX zal gaan heten. Deze naam zou namelijk een logisch vervolg zijn op de 100 EX en de 101 EX; die respectievelijk de Phantom Drophead Coupé en de Phantom Coupé werden.

Pas in 2010 op de weg
De RR4, zoals hij qua codenaam nog heet, zal pas in 2010 op de weg te zien zijn. Na verloop van tijd zullen er ook een coupé en cabriolet versie van de ‘kleine’ Rolls op de markt komen. Ook wordt er druk gespeculeerd over een hybride en dieselversie. Of deze geruchten waar zijn kunnen wij niet bevestigen. Misschien zal de introductie van de conceptcar in maart 2009 op de Autosalon van Genéve opheldering bieden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken