Nieuws

BMW beëindigd productie Z4

BMW beëindigd productie Z4

De BMW Z4 coupé en roadster worden nog één maand geproduceerd. Daarna is het over voor de eerste generatie. De opvolger van de roadster - met stalen vouwdak en canvasdak - wordt eind dit jaar gepresenteerd. Of er ook nog een coupé komt is niet bekend.

De Z4 roadster maakte z’n debuut in 2002 als opvolger van de Z3. BMW positioneerde de Z4 - met krachtigere motoren en een Individual-achtig productieprogramma - een stap hoger in de markt dan de Z3. Het resultaat was een hogere aanschafprijs. Mede hierdoor is de Z4 waarschijnlijk nooit zo’n succes geworden als de Z3, die nog steeds erg populair is op de tweedehands markt. De Z4 coupé is zelfs maar drie jaar in ons midden geweest. Zowel de coupé-versie van de Z3 als de Z4 zijn in verhouding tot de roadster een zeldzaamheid. Deze modellen hebben het in zich om echte klassiekers te worden. Een woordvoerder van BMW liet overigens weten dat er geen afscheidsmodel staat gepland om het einde van de Z4 te in te luiden.

Productie naar Europa
Door de lagere waarde van de dollar ten opzichte van de euro heeft BMW besloten de productie van de nieuwe Z4 naar Europa te verhuizen. Op dit moment wordt de Z4 naast modellen als de X5 gemaakt in Spartanburg, South Carolina. De Amerikaanse fabriek kan zo de ontstaande capaciteit gebruiken voor de productie van de X6 en de nieuwe X3. De nieuwe Z4 zal in de BMW’s fabriek in Regensburg (Duitsland) van de band rollen.

Nieuwe Z4 eind 2008
Eind dit jaar zal BMW de nieuwe Z4 roadster onthullen. Deze zal verkrijgbaar zijn met een stalen vouwdak en een conventionele canvasdak. Of er van deze tweede generatie Z4 ook nog een coupé verschijnt is onduidelijk. De 3-serie is er immers ook als Coupé en als Cabrio met een stalen dak.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW beëindigd productie Z4
Redactie
Door Redactie

Zoeken