Nieuws

Eerste beelden Volkswagen Golf VI

Eerste beelden Volkswagen Golf VI

Dit zijn de allereerste beelden van de Volkswagen Golf VI. Volkswagen zal deze week de Golf VI presenteren, maar de foto’s lekten - zoals wel vaker - eerder uit. Officiële informatie volgt dus later deze week. Duidelijk is dat de zesde generatie Golf sterk is geinspireerd op zijn voorganger.

De nieuwe Golf VI is ten opzichte van zijn voorganger aan alle kanten een beetje gegroeid. Het design is behoudend gebleven. Een designstrategie die Volkswagen al veel langer hanteert op haar modellen. Spannende wijzigingen blijven daardoor uit, maar dat blijkt de consument niet erg te vinden. Volkswagen maakt het daarmee mogelijk om haar modellen jarenlang op een zelfde niveau te verkopen. En dat zal bij de zesde generatie Golf VI niet anders zijn. Om de populaire hatchback toch te onderscheiden van z’n voorganger is de neuspartij iets agressiever vormgegeven. Deze komt sterk overeen met de sportievere Scirocco. Vanaf de A-stijl houden de sportieve looks alweer op. En van opzij gezien moet je een echte kenner zijn om de zesde generatie van de vijfde te onderscheiden.

Hoge kwaliteitsniveau
De afwerking van het interieur staat op hoog niveau. We hadden niet anders verwacht van Volkswagen. Ergonomisch lijkt ook alles dik in orde te zijn. De helder blauwe instrumentariumverlichting blijft eveneens behouden.

Motoren
Onder de motorkap zal men ongetwijfeld een uitgebreid motorenpallet aantreffen. Naast een aantal FSI-benzinemotoren zal vooral de 1.4 TSI-motor een belangrijke krachtbron in de Golf VI worden. Deze motor met turbo en compressor kent een 122 pk en een 160 pk-variant. Qua diesels is er onder andere keuze uit een 2.0 liter commonrail TDI met 110 pk, 140 pk en 170 pk. Of de 1.9 liter TDI-diesel met pompverstuiver techniek ook nog in de prijslijst staat, betwijfelen we. Handgeschakelde versnellingsbakken zijn uiteraard standaard en een DSG-automaat kan als optie worden gekozen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste beelden Volkswagen Golf VI
Eerste beelden Volkswagen Golf VI
Eerste beelden Volkswagen Golf VI
Eerste beelden Volkswagen Golf VI
Eerste beelden Volkswagen Golf VI
Redactie
Door Redactie

Zoeken