Nieuws

Officieel: de nieuwe Ford Ka

Officieel: de nieuwe Ford Ka

Ford laat ons officieel kennismaken met de nieuwe Ford Ka. Het Kinetic Design maakt de auto tot een kekke en modieuze verschijning, zowel van binnen als van buiten. De nieuweling beleeft zijn debuut op de aankomende Autosalon van Parijs in oktober.

Na talloze speculaties, spyshots en gelekte foto’s kon het natuurlijk niet lang meer duren voordat Ford officieel de nieuwe Ka zou presenteren. En nu is het dan zover. Met zijn frisse en hippe looks moet de nieuwe Ka zijn zeer succesvolle voorganger evenaren. Deze rolde - tijdens zijn productiecyclus van twaalf jaar - in totaal meer dan 1,4 miljoen keer van de band. En vandaag de dag behoort de Ka nog steeds tot één van de verkooptoppers in zijn segment. Kortom, een moeilijke prestatie om te evenaren. Maar als het aan de ambities van Ford ligt gaat dat lukken. De Ka zet volgens Ford een nieuwe standaard in zijn segment op het gebied van stijl en rijplezier. De karaktereigenschappen die de huidige Ka zo populair maken zijn behouden gebleven. Compacte afmetingen, onderscheidende uitstraling, dynamische rij-eigenschappen en een levendige inborst is een aantal van die elementen.

Kleine Fiesta
Qua uiterlijk is de nieuwe Ford Ka eigenlijk gewoon een kleinere variant van de Fiesta. De voorzijde tot en met de C-stijl is nagenoeg overgenomen. Let daarbij ook eens op de ‘vouwen’ in de deurpanelen en achterspatborden. De achterste zijruiten zijn bij de kleinste Ford meer bollig van vorm, terwijl de Fiesta de typische hoekende lijnen van het Kinetic Design heeft meegekregen. De achterzijde heeft wel een eigen karakter. Lijnen zijn hier vloeiender dan bij het overige modellengamma van Ford. Hiermee probeert de Ka zich dus te onderscheiden van zijn familiegenoten. 

Trendy interieur
Het interieur van de nieuwe Ka is stijlvol en levendig. Het Kinetic Design is ook hier gehanteerd en combineert gedurfde contrasten en sprekende kleuren. Het sportieve stuurwiel en de hooggeplaatste versnellingspook beloven sprankelende rij-eigenschappen. Ford is trots op z’n Ka en dat maakt het merk via het grote vignet op de middenconsole duidelijk kenbaar.

Motoren
Ford heeft officieel niet het motorengamma gepresenteerd. Wij denken dat het motorenpallet grotendeels overeenkomt met de Fiat 500. De Ka werd namelijk samen met de Fiat 500 ontwikkeld. Dat zou betekenen dat de Ka bij zijn introductie in ieder geval beschikt over twee benzinemotoren en één dieselmotor; een 1.2 liter benzine met 69 pk, een 100 pk sterke 1.4 liter benzinemotor en een 1.3 liter diesel (75 pk). Beide auto´s worden gebouwd in de Fiat-fabriek in Tychy (Polen).

Autosalon van Parijs
Meer details en technische specificaties zullen bij nadering van de Autosalon van Parijs volgen. Daar beleeft in oktober de nieuwe Ford Ka zijn werelddebuut. Prijzen zullen tegen die periode bekend worden gemaakt. Begin 2009 kunnen we de Ka in de showroom verwelkomen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Officieel: de nieuwe Ford Ka
Officieel: de nieuwe Ford Ka
Redactie
Door Redactie

Zoeken