Nieuws

NICE presenteert elektrische Fiat 500

NICE presenteert elektrische Fiat 500

NICE presenteert de Micro-Vett electric 500. Deze auto is voorzien van een elektrische krachtbron. Een rijke aanvulling op het assortiment van elektrische auto’s, die de komende jaren flink zal groeien.

Onder de verschillende modellen die NICE (No Internal Combustion Engine) uit wil brengen zit een auto op basis van de Fiat 500, genaamd Micro-Vett electric 500. Een logische en verstandig keus van het bedrijf. De Fiat 500 is immers een zeer populaire auto. Het enorme marktpotentieel van de Fiat 500 is een prima basis om elektrische auto’s in de markt te zetten. Daarnaast sluit de electric 500 uitermate goed aan op de huidige doelgroep van de kleine Fiat, die voornamelijk gebruikt wordt voor stadsverkeer. De Micro-Vett is überhaupt niet geschikt om zich op snelwegen te begeven. Z’n topsnelheid van 100 km/h leent zich daar simpelweg niet voor. En met zijn actieradius van 112 kilometer kom je overigens ook niet ver. Tenzij de infrastructuur zover is dat om de honderd kilometer een stopcontact voor elektrische auto’s aanwezig is en je vervolgens minimaal zes uur geduld hebt. Zoveel tijd neemt namelijk het opnieuw opladen van de batterijen in beslag.

Stadsvreter
In de stad daarentegen komt de auto juist prima tot zijn recht. Het vele remmen en optrekken binnen de bebouwde kom gaat aanzienlijk makkelijk omdat het voltallige koppel bij een stationair toerental aanwezig is. De krachtige accu’s met een vermogen van 30 pk hebben weinig moeite om de 500 in beweging te brengen. Ondanks zijn relatief zware gewicht van 1050 kg. De zwaarste uitvoering van de ‘Cinquecento ‘ bij de Fiat-dealer weegt maximaal 955 kg. Een handgeschakelde versnellingsbak is standaard. Tegen meerprijs wordt er een automatische transmissie aan de elektromotor gekoppeld.

Rijke standaarduitrusting
NICE levert de Micro-Vett in één uitvoering. Deze is onder andere voorzien van airconditioning, radio/CD/MP3-speler, Bluetooth/usb-verbinding, centrale vergrendeling met afstandsbediening en 15 inch lichtmetalen velgen. Qua veiligheid hoeven de inzittenden zich ook geen zorgen te maken. De Fiat 500 behaalde de maximale score van vijf sterren in de EuroNCAP-crashtesten. Optioneel treffen we in de prijslijst ESP, automatische airco,parkeersensoren, 16 inch lichtmetalen wielen en een elektrische zonnedak aan.

NICE Car Company
NICE bestaat nog niet zo lang. Het bedrijf is in 2006 opgericht door oud Lotus-medewerkers Julian Wilford en Evert Geurtsen. Doel van de onderneming is om met de ontwikkeling van elektrische aandrijving voor auto’s een andere weg in te slaan op het gebied van milieuontlasting. Helemaal nu de politiek zijn ogen volledig heeft gericht om via allerlei regelgevingen het milieu te ontlasten. Ten koste van de automobilist. Toyota (Pruis) en Honda (Civic) hebben een succesvolle basis gelegd. Kortom, volgens NICE is dit een geweldige manier om de winst terug te geven aan de consument. Met goede gevolgen voor het milieu.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken