Nieuws

Subaru Impreza WRX-trio van Prodrive

Subaru Impreza WRX-trio van Prodrive

Subaru toonde in Londen op de British Motor Show drie versies van de WRX. De auto’s zijn ontwikkeld door Prodrive en alleen bestemd voor Groot-Britannië.

In opdracht van Subaru heeft het Engelse Prodrive drie speciale versies van de Impreza WRX ontwikkeld en gebouwd. De auto’s werden onthuld op de British International Motor Show in Londen. Helaas komen de snelle Subaru’s niet naar de rest van Europa. Ze zijn uitsluitend bestemd voor de Engelse markt. Daar zullen de twee minst krachtige versies in september aan klanten worden afgeleverd. De dikste variant is nog een conceptcar, maar Prodrive verwacht dat deze binnen zes maanden in de showrooms zal staan.

WRX-S
De aftrap is voor de WRX-S. Prodrive heeft de 2.5 liter boxermotor opgevoerd naar 255 pk bij 5.400 tpm, een winst van 25 pk. Het maximale koppel van 390 Nm komt vrij bij 3.000 tpm. Hiermee sprint de auto in 5.6 seconden naar de 100 km/h. De topsnelheid valt met 210 km/h wat tegen. Wij hadden een hogere waarde verwacht. Naast al de veranderingen onderhuids, heeft Prodrive de looks van de WRX-en ook aangepakt. De Impreza WRX-S is het minst voorzien van spoilerwerk. Echter ingetogen kunnen we hem niet noemen. Antracietgekleurde 18 inch lichtmetalen GT-wielen met 225/40R18 banden moeten voor de juiste tractie zorgen. En een speciale STi-grille, voorspoilerlip en achtervleugel resulteren in nog meer agressiviteit. In het interieur zien we een ‘air race’ pookknop van het merk MOMO. De WRX-S is door de Englsen te bestellen in vier kleuren: San Remo Red, WR Blue Mica, Obsidian Black Pearl and Satin White Pearl.

WRX Sti 330S
De andere twee versies maken in de basis gebruik van de Impreza WRX Sti. Daarvan is de 330S de minst krachtige uitvoering. Het motormanagement en het uitlaatsysteem werd aangepast met als resultaat een totaal vermogen van 330 pk bij 5.400 tpm. Het koppel bedraagt na het Prodrive-kuurtje maar liefst 472 Nm bij 3.400 tpm. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h werkt de WRX 330S in 4,5 seconden af. En de topsnelheid bedraagt ditmaal een respectabele 250 km/h. Hoewel een standaard Sti al behoorlijk compleet is uitgerust, doet Prodrive er nog een schepje bovenop. Lederen Recaro-stoelen geven de perfecte steun bij snel bochtenwerk en het navigatiesysteem fungeert als bijrijder. Een start/stopknop, ‘smart-entry’ systeem en 18 inch lichtmetalen wielen behoren eveneens tot het tuningpakket.

WRX STi 380S Concept
De overtreffende trap is weggelegd voor de 380S. Zoals de naam al aangeeft levert de motor een vermogen van 380 pk. Aangezien het nog een concept betreft weet Prodrive de overige specificaties niet exact weet te geven. De auto wordt met de hand gebouwd en er zijn veel aanpassingen nodig om het beloofde vermogen te halen. Wel vermeldt Prodrive dat de rij-eigenschappen van de WRX Sti 380S van nog hoger niveau zullen zijn dan de standaard STi. Een verbeterde vering, nieuw uitlaatsysteem en een heftige bodykit maken dit mogelijk. Zilver- of goudgelakte BBS-wielen met 245/40R18 banden zijn standaard.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Subaru Impreza WRX-trio van Prodrive
Subaru Impreza WRX-trio van Prodrive
Subaru Impreza WRX-trio van Prodrive
Redactie
Door Redactie

Zoeken