Nieuws

Eerste foto en details Lotus Eagle

Eerste foto en details Lotus Eagle

Dit is de eerste foto en informatie van de nieuwste telg van Lotus, die nog de codenaam Eagle draagt. De 2+2 sportwagen zal pas tijdens de British International Motor Show onthuld worden, maar wij kunnen u nu al een eerste indruk geven.

De gloednieuwe Eagle is qua uiterlijk duidelijk een Lotus geworden. De sportwagen ziet er ondanks dat hij vier zitplaatsen biedt compact uit. Lotus meldt hier wel direct bij dat de achterbank slechts voor kleine kinderen of eigenlijk voor bagage is. Toch is er op de achterbank goed nagedacht over de beenruimte voor de passagier(s) en monteert Lotus ISOFIX aansluitingen.

Alpine
Binnenin de auto is een gloednieuw multimediasysteem van Alpine gemonteerd. Het bedrijf ontwikkelde het systeem met een 7 inch touch-screen speciaal voor de Eagle. Het systeem omvat zaken als navigatie, Bluetooth telefoonvoorbereiding, een harde schijf en een iPod aansluiting. Ook beschikt het systeem over een achteruitrijcamera. Verder rust Lotus elke Eagle uit met airconditioning, wat duidelijk aangeeft dat deze Lotus geen Spartaanse auto is.

Toyota krachtbron
Onder de kap van de Eagle ligt een aangepaste Toyota-motor. De 3.5 liter V6 met VVT-i (‘intelligent’ Variable Valve Timing) levert een vermogen van 280 pk. Omdat de auto nog niet helemaal klaar is kon Lotus geen definitieve prestaties bekend maken. Wel schatten ze een acceleratietijd van onder de vijf seconden (0-100 km/h) en een topsnelheid van boven de 160 mph (256 km/h). Standaard beschikt de Eagle over ABS met TCS en ESP, welke in samenwerking met Bosch ontwikkeld zijn.

Nog niet helemaal klaar
Zoals gezegd is de Lotus Eagle nog niet helemaal uitontwikkeld. Lotus zegt nog ongeveer 6 maanden nodig te hebben om de auto helemaal klaar te hebben. De productie zal dan ook pas volgend jaar op gang komen. Ook de officiële naam is nog niet bekend. Wij verwachten dat deze tijdens de show in London bekend worden gemaakt. Wij houden u op de hoogte!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken