Nieuws

NICE Ze-O: betaalbare elektrische auto

NICE Ze-O: betaalbare elektrische auto

Het Engelse NICE komt met een betaalbare elektrische auto op de markt. Het model welke de naam Ze-O beleeft zijn debuut tijdens British International Motor Show. De auto komt dit najaar op de markt.

“Natuurlijk zijn alle elektrische sportwagen een lust voor het oog en interessant, ” geeft Julian Wilford, medeoprichter van NICE Car Company toe. “Maar wij kennen heel veel klanten welke liever een praktische elektrische auto willen hebben.” En dat is de Ze-O dus precies, een ruime en betaalbare elektrische auto.

Made in China
De Ze-O mag dan wel ontworpen en ontwikkeld in zijn in Europa, de wagen zal gebouwd worden in China. Met het standaard accupakket zal de wagen een topsnelheid van 88 km/h (55mph) kunnen behalen en is een bereik van 104 km (65 mile) mogelijk. Later zal er ook nog een betere (Lithium-ion) accu beschikbaar komen voor de kleine MPV. Hiermee moet de auto een groter bereik hebben.

Volgende jaar naar Europa
De auto zal dit najaar op de Engelse markt verschijnen en zal daar £14.000 (+/- €17.600,-) kosten. Gedurende 2009 komt de Ze-O ook naar de andere kant van het Kanaal. Of de auto ook bij ons leverbaar zal worden - en tegen welke prijs - is op dit moment nog niet duidelijk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken