Nieuws

Mazda Kazamai: compacte crossover

Mazda Kazamai: compacte crossover

Op de Autoshow in Moskou onthult Mazda eind augustus deze Kazamai conceptcar. De Kazamai is een compacte crossover die volgens Mazda een goede indicatie geeft van de ideeën van de Japanners over een toekomstige compacte SUV. Uiteraard is het model weer gebaseerd op de Nagara-designfilosofie.

Half juni gaf Mazda ons met een paar schetsen alvast een voorproefje van deze nieuwe conceptcar. Inmiddels heeft de fabrikant ook de eerste foto´s en summiere details vrijgegeven. De Kazamai is wederom een opvallende conceptcar die ditmaal Mazda´s ideeën met betrekking tot een compacte SUV/crossover moet uitbeelden. De naam Kazamai betekent in het Japans ´draaiende zijwinden´ en heeft alles te maken met het design van de auto. Dat is wederom tot stand gekomen dankzij Mazda´s nieuwe designfilosofie ´Nagare´ waarbij de natuur een belangrijke rol speelt. In dit geval zijn de lijnen van de carrosserie geïnspireerd op de zijwinden in de natuur. De stoere vijfpuntsgrille, de sterk gebogen voorste wielkasten en mooie daklijn zorgen, in combinatie met de grote 22 inch wielen, voor een sportieve aanblik.

Onthulling in Moskou
De gegevens van de Kazamai zijn helaas nog summier. Wel geeft Mazda aan dat men met dit model wil laten zien hoe ze denken over een compacte SUV/crossover. Op 26 augustus zal de conceptcar officieel worden onthuld op de Autoshow in Moskou. Mazda heeft juist voor Moskou gekozen omdat de markt voor compacte SUV´s daar enorm is. Maar liefst 13% van alle nieuw verkochte auto´s in Rusland is een compacte SUV. Meer details volgen eind augustus.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mazda Kazamai: compacte crossover
Mazda Kazamai: compacte crossover
Redactie
Door Redactie

Zoeken