Nieuws

Facelift BMW 3-serie Sedan & Touring

Facelift BMW 3-serie Sedan & Touring

Dit zijn de allereerste beelden van de vernieuwde BMW 3-serie en 3-serie Touring. De beide 3-serie modellen hebben een facelift ondergaan waarbij voornamelijk het front en de achterzijde flink zijn gewijzigd. In het interieur zijn de aanpassingen vooral op detailniveau doorgevoerd.

Al maandenlang duiken er gecamoufleerde prototypes van de vernieuwde BMW 3-serie op in het straatbeeld. Diverse malen wist onze fotograaf het model te betrappen, dus het wachten was op de eerste officiële details. Inmiddels kunnen wij naast de eerste beeld, alle informatie van de nieuwe 3-serie vertellen.

Meer uitgesproken design
De facelift heeft in eerste instantie betrekking op de Sedan en Touring. We zien aan de voorzijde een compleet gewijzigd front met een nieuwe en meer uitgesproken bumper. Ook de nieuwe mistlampunits, de gewijzigde koplampen en de geribbelde motorkap vallen op. De kenmerkende ´nieren´ zijn voortaan ronder van vorm en iets groter. Het geheel oogt dynamischer en BMW heeft meer ronde vormen toegepast. Aan de achterzijde bepalen de nieuwe lichtunits het beeld van de facelift al heeft ook de bumper een gewijzigde vorm.

Nieuwe iDrive
Ook het interieur van de 3-serie heeft een update ondergaan. Eén van de belangrijkste vernieuwingen is de toepassing van het iDrive-systeem zoals dat ook op de compleet nieuwe 7-serie debuteerde. Het systeem werkt voortaan niet alleen met een draaiknop, maar er zijn ook sneltoetsen omheen gepositioneerd. Bovendien is de interface compleet gewijzigd en opnieuw ingedeeld. Daarnaast kun je via het iDrive systeem voortaan ook surfen op internet. Verder heeft het dashboard vernieuwde materialen met een hogere kwaliteit gekregen en biedt nu plaats aan een beeldscherm van 8.8 inch wat voor het iDrive systeem gebruikt kan worden. De vernieuwde 3-serie kan daarnaast uitgerust worden met een 80 GB grote harde schijf, waarop je via de CD- of USB-aansluiting muziek op kunt zetten.

Motorengamma
De vernieuwde 3-serie is leverbaar met een vijftal benzinemotoren, waaronder drie zes-in-lijn motoren. Het gamma begint met de 143 pk/190Nm sterke 318i welke een 2.0 liter vierpitter onder de kap heeft. Via een 2.0 liter viercilinder met 170 pk/210 Nm (320i) loopt het gamma over naar de zescilinders. Hier vinden we drie 3.0 liter motoren met 218 pk/270Nm (325i), 272pk/320Nm (330i) en 306 pk/400Nm (335i). Deze laatste is nu ook leverbaar met de nieuwe DCG-versnellingsbak. Met deze zeventraps transmissie met dubbele koppeling schakelt de wagen 0,1 seconden sneller dan je het zelf kunt doen. De acceleratie van nul naar honderd km/h bedraagt met de DCG-bak 5,5 seconden. De DCG-bak beschikt ook over Launch Control, welke in de manuele mode gebruikt kan worden om zo snel mogelijk van de plaats te komen.

Vijf dieselmotoren
Net als bij de benzinemodellen zijn er ook vijf verschillende dieselmotoren. Waaronder twee viercilinders die beide met een 2.0 liter turbodiesel zijn uitgerust, namelijk de 318d met 143 pk/300 Nm en de 177 pk/350 Nm sterke 320d. Meer vermogen is leverbaar met de 325d met 197 pk/400 Nm en de 335d met 286 pk/580 Nm. Ook is de vernieuwde 3-serie leverbaar als 330d. Deze is uitgerust met de gloednieuwe 3.0 liter dieselmotor. De motor levert 245 pk en 520 Nm. Het bekende sprintje van nul naar honderd kilometer per uur doet hij slechts 0,1 seconden langzamer dan de 335d. En deze doet hier al slechts 6,0 seconden over. De top van beide wagens is begrensd op 250 km/h. Het verbruik van de 330d ligt op gemiddeld 5,7 liter per 100 km, wat een stuk zuiniger is dan de 6,7 l/100 km van de 335d. De CO2 uitstoot is met 152 g/km zelfs lager dan de 325d (153 g/km) en een stuk lager dan de 335d (177 g/km). De nieuwe 330d is dan ook de enige zescilinder diesel die aan de Euro5 norm voldoet.

xDrive
Al in 1985 leverde BMW de eerste 3-serie met vierwielaandrijving, nu 23 jaar later wordt het systeem in combinatie met vijf motoren geleverd. Voor het eerst zal er nu ook een viercilinder geleverd worden met het geavanceerde vierwielaandrijvingsysteem, namelijk de 320d, die als xDrive 320Xi door het leven gaat. Naast deze diesel levert BMW ook nog de 325Xi, 330Xi, 335Xi en 330Xd. Het elektronische geregelde systeem geeft de bestuurder meer grip en controle tijdens gladde situaties.

Debuut dit najaar
BMW zal het model in oktober officieel presenteren tijdens de Autosalon van Parijs. Niet lang daarna zullen de BMW-dealers de 3-serie Sedan en Touring in gewijzigde vorm mogen verwelkomen. Prijzen zullen vermoedelijk ook in oktober volgen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Facelift BMW 3-serie Sedan & Touring
Facelift BMW 3-serie Sedan & Touring
Facelift BMW 3-serie Sedan & Touring
Facelift BMW 3-serie Sedan & Touring
Facelift BMW 3-serie Sedan & Touring
Facelift BMW 3-serie Sedan & Touring
Facelift BMW 3-serie Sedan & Touring
Facelift BMW 3-serie Sedan & Touring
Facelift BMW 3-serie Sedan & Touring
Facelift BMW 3-serie Sedan & Touring
Redactie
Door Redactie

Zoeken