Nieuws

Milieubewuste Lotus Elise

Milieubewuste Lotus Elise

Lotus zal op de British Motor Show hun visie op een ‘groene’ auto introduceren. In deze visie werkt Lotus met de 3R’s (Reduce, Re-use en Recycle). De Lotus Eco Elise laat zien dat je niet alleen op het gebied van brandstofverbruik en CO2-uitstoot winst kunt behalen.

In tegenstelling tot de meeste autofabrikanten zet Lotus niet alles op alles om een zo laag mogelijk verbruik te realiseren. Ook de daarmee samenhangende uitstoot is niet het belangrijkste thema. Sterker nog, Lotus rept er met geen woord over in hun informatie. De Britse sportautofabrikant wil juist een overall ‘groene’ auto maken. Voorbeelden hiervan zien we terug in het materiaalgebruik van de auto. De Eco Elise is namelijk gebouwd uit diverse duurzame materialen, zoals hennep, ecologische wol en Sisal vezel. Verder wordt de Elise gespoten met een hi-tech verf op waterbasis.

Merkwaardes
Lotus staat al bekend om het lichtgewicht construeren, maar dat het nog lichter kan bewijst het Engelse merk met de Eco Elise. Het leeggewicht van een Elise S - waar de auto op gebaseerd is - werd nog eens met 32 kg verlaagd. Dat brengt het gewicht van de sportwagen naar slechts 828 kg, wat natuurlijk weer een effect heeft op het verbruik en de uitstoot van de wagen.

Zonnecellen
Om de Elise een nog groener karakter te geven is de wagen uitgerust met een beeldscherm welke het ideale schakelmoment aangeeft. Zo weet de bestuurder welk moment het meest efficiënt is om over te schakelen. Ook zal de Eco Elise uitgerust worden met zonnecellen om energie te genereren van de zon. Deze zijn verwerkt in het dak.
  
Mike Kimberley
“De Eco Elise is een goed voorbeeld van geavanceerde en betaalbare ‘groene’ technologie die door Lotus ontwikkeld wordt’’, aldus Mike Kimberley CEO of Group Lotus. “Lotus merkwaarden als lichtgewicht, brandstofefficiëntie en hoge prestaties zijn op het moment relevanter dan ooit”.

Ook minder energieverbruik op het hoofdkantoor
Naast de ‘groene’ ambities in de producten van Lotus, is men ook bezig het milieu te besparen op productie en ontwikkeling. Zo verbruikte Lotus als bedrijf 14% minder elektriciteit, 30% minder gas en 11% minder water op het hoofdkantoor. Ook werd 57% van het afval gerecycled. Duurzaam ondernemen kan ver gaan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Milieubewuste Lotus Elise
Milieubewuste Lotus Elise
Milieubewuste Lotus Elise
Milieubewuste Lotus Elise
Redactie
Door Redactie

Zoeken