Nieuws

Honda toont open sportconcept London

Honda toont open sportconcept London

Honda zal op de London Motorshow later deze maand de OSM onthullen. De OSM (Open Study Model) is een ontwerpstudie voor een nieuwe lichtgewicht sportauto.

De OSM is ontworpen in het Duitse ontwerpbureau van Honda in Offenbach. Honda benadrukt het feit dat de OSM slechts een vingeroefening van de ontwerpers is. Toch verwachten wij dat Honda met deze auto de mening van het publiek wil pijlen. De nieuwe S2000 zal vermoedelijk elementen van deze conceptcar meekrijgen.

Groene ambities
Met de ontwerpstudie benadrukt Honda maar al te graag hun ‘groene’ ambities. De OSM is namelijk een lichtgewicht sportwagen met een laag brandstofverbruik en dito CO2-uitstoot. Qua uiterlijk lijkt de wagen in ieder geval voort te borduren op de CR-Z Concept.

Groot-Brittannië
Dat de OSM in London gepresenteerd wordt is niet willekeurig gekozen. Groot-Brittannië is namelijk de grootste afzetmarkt voor dakloze sportwagens. Zoals gezegd is de OSM volgens Honda slechts een vingeroefening, maar wij verwachten toch wel meer van de OSM te zien. Bijvoorbeeld in de vorm van de S2000 opvolger.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken