Nieuws

Volkswagen presenteert de auto van 2028

Volkswagen presenteert de auto van 2028

Nog geen vliegende auto in 2028 als het aan Volkswagen ligt. Volkswagen toont in hun visie van het jaar 2028 namelijk drie conceptcars welke allemaal van wielen zijn voorzien. Milieuvriendelijkheid en gebruiksgemak staan in Volkswagen´s toekomstvisie voorop.

Elk merk heeft zo zijn toekomstvisie, maar de meeste merken willen deze liever geheim houden. Volkswagen trekt de stoute schoenen aan en deelt hun visie voor de verre toekomst wel met ons. De Duitse autofabrikant neemt ons middels een drietal conceptcars mee naar het jaar 2028.

Vader en zoon
De ontwerpers hebben hun visie ontwikkeld door te kijken naar een gebeurtenis in 2028. De gebeurtenis gaat over een vader en zoon die samen in het park lopen en genieten van een zonnige dag. De vader vertelt zijn zoon over het leven in 2008 en wat er destijds allemaal gewoon is. De zoon verbaast zich over de achterhaalde gewoontes en handelingen van onze huidige samenleving en geeft daarmee aan hoe de wereld veranderd is. Belangrijkste vernieuwingen zijn natuurlijk te vinden op het gebied van aandrijving en personalisatie van het vervoer.

Drie verschillende type’s
Volkswagen laat met drie verschillende conceptcars hun toekomstperspectief zien. De ‘Ego’ is een sportieve tweezits welke tevens een hoofdrol in de video speelt. De slanke ‘One’ is bedacht om een zo milieuvriendelijk mogelijke oplossing te zijn voor het vervoer. De ´Ego´ is een eenzitter en uitermate geschikt voor in het drukke stadsverkeer. De ‘Room’ zal wel meerdere zitplaatsen bieden en kan gezien worden als een toekomstige Golf. De ’Room’ is namelijk een echte familie auto.

Milieu
Het milieu is en blijft natuurlijk een belangrijke kwestie voor autofabrikanten. Volkswagen wil dat op twee verschillende manieren aanpakken. Zo verwacht de Duitse autofabrikant in de toekomst een opkomst van biobrandstof die in combinatie met doorontwikkelde motoren voor een lage emissie moet zorgen. Ook voor elektromotoren is naar Volkswagen´s mening een toekomst weggelegd. Heel concreet zien we dat in de vorm van de Golf TwinDrive hybride waarmee Volkswagen praktijktesten gaat uitvoeren. De reden voor Volkswagen om zich toe te leggen op elektromotoren is het feit dat dit soort auto´s namelijk geen uitstoot realiseren en zijn daarmee nog steeds de meest milieuvriendelijke oplossing. Voornamelijk in combinatie met zonnecellen waardoor de opwekking van elektriciteit ook nog een ´groen´ is.

Rijden blijft leuk
Rijden in de toekomst wordt volgens Volkswagen een stuk gemakkelijker, maar ook het plezier van het rijden zal blijven. Computers zullen desgewenst het rijden van je overnemen, je waarschuwen voor files en botsingen. Daarnaast zorgt de computer er ook voor dat je zo snel mogelijk een parkeerplekje gevonden hebt. Tevens legt de computer verbinding met je vrienden zodat je ook direct met hen kan communiceren.

Toekomstmuziek
Als conclusie kunnen we dus stellen dat milieuvriendelijkheid en gemak voorop staan in de visie van Volkswagen. Meer informatie over de toekomst zoals Volkswagen die ziet en een video hiervan kunt u vinden Volkswagen2028.com.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen presenteert de auto van 2028
Volkswagen presenteert de auto van 2028
Volkswagen presenteert de auto van 2028
Volkswagen presenteert de auto van 2028
Redactie
Door Redactie

Zoeken