Nieuws

Prijzen vernieuwde Mercedes ML-klasse

Prijzen vernieuwde Mercedes ML-klasse

Mercedes heeft de prijzen van de vernieuwde ML-klasse bekend gemaakt en die liggen lager dan voorheen. De gefacelifte SUV krijgt een prijskaartje mee dat begint bij € 71.649,- voor de ML 350. Daarmee is de ML-klasse enkele duizenden euro´s goedkoper geworden.

Mercedes liet ons begin dit jaar een vernieuwde ML-klasse zien. De auto viel aan de buitenzijde voornamelijk op door de gewijzigde grille, de compleet nieuwe voor- en achterbumpers en de gewijzigde lichtunits. In het interieur heeft Mercedes vooral detailwijzigingen doorgevoerd. De fabrikant geeft dan ook geheel terecht aan dat de succesvolle ML-klasse slechts kon worden fijgeslepen. Onderhuids geldt datzelfde. Daar hebben alle motoren lichte wijzigingen ondergaan wat heeft geresulteerd in een gunstiger verbruik.

Gewijzigde uitrusting
Ook op het gebied van de uitrusting werd de ML-klasse opgewaardeerd. Alle modellen zijn voortaan standaard voorzien van onder meer een nieuw stuurwiel met schakelpaddles, NECK-PRO hoofdsteunen, het preventieve veiligheidssysteem PRE-SAFE, bekleding uitgevoerd in stof/ARTICO, nieuwe 17-inch lichtmetalen velgen en donkere achterlichten. Voor de ML 420 CDI en de ML 500 komen daar de volgende zaken bij: diverse in chroom uitgevoerde exterieurdelen (sierlijsten, laadbeschermstrip achter en uitlaateindstukken), nieuwe 19-inch lichtmetalen velgen, AIRMATIC luchtvering en stoelen met ARTICO-bekleding en hoogte- en lengteverstelling van de lendensteun.

De prijzen
De prijzen beginnen bij € 71.649,- voor het instapmodel (ML 350 / 272 pk). Daarmee kan worden vastgesteld dat de vernieuwde ML-klasse bijna 5.000 euro goedkoper is dan het vorige model. Dat alles heeft te maken met de afgenomen CO2-uitstoot (= minder belasting) en een repositionering vanuit Mercedes. De ML-klasse is daarmee meer bereikbaar dan ooit. Bovendien is Mercedes daardoor qua prijsstelling op gelijke hoogte gekomen met de Audi Q7 en BMW X5. Na het instapmodel wordt het benzinegamma gevormd door de ML 500 met de 388 pk sterke V8 voor € 99.373. Het topmodel is zonder enige twijfel de ML 63 AMG. Dit model valt op door zijn specifieke uiterlijk en zijn zeer hoge prestaties die hij dankt aan de 510 pk sterke AMG-V8. De ML 63 AMG staat te boek voor € 148.089. Het dieselgamma start met de ML 280 CDI die voor € 72.004,- in de prijslijsten. Behalve de ML 280 CDI bestaat het dieselgamma verder uit de ML 320 CDI (€ 75.932,- / 224 pk) en de ML 420 CDI (€ 102.592,- / 306 pk).

Oktober
De vernieuwde Mercedes ML-klasse is vanaf heden te bestellen. Het model staat in oktober bij de vaderlandse dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijzen vernieuwde Mercedes ML-klasse
Prijzen vernieuwde Mercedes ML-klasse
Prijzen vernieuwde Mercedes ML-klasse
Prijzen vernieuwde Mercedes ML-klasse
Redactie
Door Redactie

Zoeken