Nieuws

De Aspid: compact, lichtvoetig en snel

De Aspid: compact, lichtvoetig en snel

Dit is de door IFR Automotive ontwikkelde en gebouwde nieuwe supercar Aspid. Een compacte en wendbare tweezitter met hoge prestaties voor op het circuit en de openbare weg. Medio juli beleeft het zijn werelddebuut op de British International Motorshow in Londen.

De Aspid tweezitter is het resultaat van vijf jaar ontwikkeling. Belangrijke peilers tijdens deze ontwikkeling waren uitmuntende rij-eigenschappen, uitstekende wegligging, krachtige prestaties en een opvallend design. Kortom, een echte stuurmansauto voor op de openbare weg en het circuit. Naast alle prestatiesuperlatieven is de Aspid ook nog eens zeer luxueus aangekleed.

Boordevol technologie
Om aan de beloftes van IFR Automotive te voldoen is de Aspid volgestopt met technologie. Z’n dynamische prestaties worden mogelijk gemaakt door het extreme stijve chassis in combinatie met een high-performance ophanging. Uitbreken van de Aspid is goed op te vangen door zijn ideale gewichtsverdeling. Dit vergroot de handelbaarheid van de tweezitter en corrigeren gaat een stuk eenvoudiger. De compactheid resulteert een lager brandstofverbruik en CO2-uitstoot. Ook daar hebben ze in Engeland aan gedacht. “Rijplezier staat echter voorop. De Aspid toont een nieuwe dimensie van wat een echte sportwagen zou moeten kunnen.”, verklaart de IFR Automotive-directeur Ignacio Fernández Rodriquez (IFR). “Emotie speelt daarbij een grote rol, zodat de gebruiker op een optimale manier kan genieten van de hoge prestaties op zowel de openbare we als op het circuit”.

Prestaties
De techniek is erop gericht om maximale prestaties te kunnen realiseren en daar is Aspid volledig in geslaagd. De prototypes zoals die in London worden gepresenteerd worden aangedreven door een 2.0 liter benzinemotor. Er kan worden gekozen voor de 270 pk sterke turboloze variant en de 400 pk sterke variant met turbo. Het vermogen wordt vervolgens via een handgeschakelde zesbak en een limited slip-differentieel op de achterwielen overgebracht. Wie straks gaat kiezen voor de 2.0 liter turbomotor kan rekenen op een bloedsnelle acceleratie van 0-100 km/h in slechts 2,8 seconden! Dat alles is mede mogelijk gemaakt door het extreem lage gewicht van 700 kg oftewel een vermogens-/gewichtsverhouding van 570 pk per ton.

Ontwikkeling van concept naar productiemodel
Aspid zal voor het eerst haar producten tonen op de in juli te houden British International Motor Show. Wij zullen vanuit daar verslag doen van de presentatie van deze nieuwe Britse supercar. Momenteel bevindt de Aspid zich nog in een conceptfase maar de kans is zeer groot dat de auto wordt ontwikkeld naar een productiemodel. Daarmee zijn de Britten wederom een exclusief merk rijker.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
De Aspid: compact, lichtvoetig en snel
De Aspid: compact, lichtvoetig en snel
De Aspid: compact, lichtvoetig en snel
Redactie
Door Redactie

Zoeken