Nieuws

Volkswagen Golf TwinDrive: 2e generatie hybride

Volkswagen Golf TwinDrive: 2e generatie hybride

Volkswagen gaat praktijktesten uitvoeren met de Golf TwinDrive alias Golf Hybride. Onder de motorkap van deze Volkswagen Golf is plaats gemaakt voor zowel een benzine- of dieselmotor en een elektromotor. Volkswagen is met dit prototype een stap verder dan de hybride-modellen zoals die momenteel op de markt zijn en we kunnen dan ook spreken van een tweede generatie.

Huidige hybride-modellen beschikken over zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. In zoverre zijn ze gelijk aan de Golf TwinDrive. Het grootste verschil is echter dat de hybride-modellen zoals die momenteel op de markt zijn slechts een zeer beperkte actieradius hebben wanneer enkel op de elektromotor wordt gereden. Bovendien zijn de prestaties van de elektromotor matig en kan er vaak maar tot 50 km/h elektrisch worden gereden. De elektromotor is daarmee vooral ondersteunend aan de verbrandingsmotor. Bij Volkswagen is dat net andersom en is de elektromotor feitelijk de primaire aandrijving.

Verbruik van 1 op 40
Het accupakket dat achterin de Golf TwinDrive ligt biedt voldoende capaciteit om 50 km geheel elektrisch te kunnen rijden. Bovendien kunnen er snelheden tot 120 km/h worden behaald. Wanneer we uitgaan van de gemiddelde woon-/werkafstand in ons land dan betekent het dat je op enkel de elektromotor naar je werk kunt rijden. Beschik je vervolgens op de zaak over een laadpunt dan kunnen de accu´s weer worden opgeladen om vervolgens ook emissievrij weer naar huis te rijden. Het grootste voordeel ten opzichte van een auto met enkel een elektromotor is dat de Golf TwinDrive daarnaast ook beschikt over een verbrandingsmotor. In het geval van dit gepresenteerde prototype betreft het een 122 pk sterke 2.0 liter TDI-motor. Wanneer die samen met de elektromotor werkt levert dat een vermogen op van bijna 180 pk. De prestaties zullen dan ook keurig zijn. Voor lange afstanden kan de Golf TwinDrive dan ook prima worden gebruikt en doet deze niet onder voor een gewone Golf met TDI-motor. Het grootste verschil is het brandstofverbruik. Volkswagen demonstreerde tijdens de presentatie van dit model een testroute van Potsdam naar hartje Berlijn. De afstand van 100 km werd met slechts 2,5 liter diesel volbracht. Dat betekent een verbruik van 1 op 40(!). Uiteraard wordt daarbij ook gebruik gemaakt van hybride-technieken als een start-/stopsysteem, het opslaan van remenergie en een intelligente aandrijving.

Tweede generatie
Volkswagen heeft grote plannen met deze hybride van de tweede generatie. De grootste voordelen ten opzichte van de huidige hybride-modellen is dat deze over een langere afstand en met prima prestaties puur elektrisch kunnen rijden, op te laden zijn aan het stopcontact en zeer gunstige verbruikscijfers realiseren. Binnenkort start de fabrikant uit Wolfsburg een praktijktest met 20 Golf TwinDrive-modellen. Daaraan nemen ook energiebedrijf E.ON, de Duitse overheid en diverse toeleveranciers deel. Het is de bedoeling dat er de komende jaren bij Volkswagen veel meer aandacht wordt besteed aan deze technieken. Zo wordt er gesproken over een hybride-model op basis van de nieuwe Touareg, volgende generatie Jetta en uiteraard de Golf. Ook de op stapel staande Up!-familie wordt met dergelijke technieken uitgerust.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Golf TwinDrive: 2e generatie hybride
Volkswagen Golf TwinDrive: 2e generatie hybride
Volkswagen Golf TwinDrive: 2e generatie hybride
Volkswagen Golf TwinDrive: 2e generatie hybride
Volkswagen Golf TwinDrive: 2e generatie hybride
Volkswagen Golf TwinDrive: 2e generatie hybride
Volkswagen Golf TwinDrive: 2e generatie hybride
Redactie
Door Redactie

Zoeken