Nieuws

Brilliance BS4 Stationwagon gepresenteerd

Brilliance BS4 Stationwagon gepresenteerd

Brilliance heeft op de Auto China 2008 de BS4 Stationwagon onthuld. In navolging op de BS4 Sedan zal de in Italië ontworpen stationwagon ook naar Europa komen. Vanaf 2009 wil Brilliance voet aan wal gaan zetten op Europees grondgebied. Ook Nederland en België komen aan bod.

Brilliance is één van de snelst groeiende merken op de Chinese markt. Ruim 9.000 medewerkers produceren jaarlijks ruim 100.000 auto´s en 120.000 bestelauto´s. Dat Brilliance serieus moet worden genomen blijkt wel uit het feit dat men in China ook BMW´s produceert in licentie van de Duitse autofabrikant. Bovendien laat Brilliance weten dat kwaliteit hoog in het vaandel staat. Vorig jaar liepen de Chinezen echter nog een flinke deuk op met de EuroNCAP-crashtests van de Brilliance BS6. Die bleek verreweg niet te voldoen aan de Europese veiligheidsregels. Maar Brilliance wil het opnieuw proberen en zal in 2009 de Europese markt gaan bestormen.

HSO Motors Europe
Op dit moment wordt hard gewerkt aan de realisatie van een dealernetwerk. HSO Motors Europe - gevestigd in Luxemburg - is verantwoordelijk voor de import en verspreiding van Brilliance in Europa. In zowel Nederland als België zal Cardoen verantwoordelijk zijn voor de verkoop van de modellen. In eerste instantie zal het modellengamma bestaan uit de BS2 hatchback, de BS4 Sedan en deze recent gepresenteerde BS4 Stationwagon.

Italiaanse ontwerp, Japanse motoren, Duitse techniek
De Brilliance BS4 Stationwagon is ontworpen door het Italiaanse designhuis Pininfarina. Pininfarina was in 1996 het eerste Italiaanse bedrijf dat haar diensten ging verkopen in China. Momenteel is 30% van de activiteiten van Pininfarina verwant aan Chinese producten. En zo ook het design van deze BS4 Stationwagon. Dat zorgt ervoor dat de auto er keurig uit ziet en het in Europa zeker op moet kunnen nemen tegen onder meer de Aziatische merken. Het motorengamma bestaat uit een 1.6 (100 pk), een 1.8 (136 pk) en een 1.8 turbo (170 pk). De motoren zijn afkomstig van Mitsubishi en veel van de techniek is van Duitse origine. Daarmee probeert Brilliance het in één keer goed te doen. Zoals gezegd zullen de modellen vanaf 2009 in nagenoeg geheel Europa leverbaar zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Brilliance BS4 Stationwagon gepresenteerd
Brilliance BS4 Stationwagon gepresenteerd
Brilliance BS4 Stationwagon gepresenteerd
Redactie
Door Redactie

Zoeken