Nieuws

Facelift voor de Citroën C2

Facelift voor de Citroën C2

De Citroën C2 heeft een uitgebreide facelift ondergaan. Zowel de voor- als de achterzijde van de C2 werd onder handen genomen. Vooral het nieuwe front springt direct in het oog. Vanaf mei staat de vernieuwde Citroën C2 bij de dealers.

De Citroën C2 is sinds 2003 op de markt. In bijna vijf jaar tijd heeft Citroën 480.000 exemplaren van de C2 weten te verkopen. Om de auto geheel in lijn te houden met het sterk aan vernieuwing onderhevige Citroën-gamma heeft het model een facelift ondergaan. Echt scheutig is Citroën niet met de informatie, maar uit de foto´s kunnen we de wijzigingen duidelijk opmaken. We zien een nieuw front met een grotere grille, opvallende accenten in de voorbumper en een opvallend Citroën-logo. Aan de achterzijde maken de nieuwe achterlichtunits en de nieuwe bumper het plaatje compleet. Ongetwijfeld is er in het interieur ook het nodige veranderd, maar daar doet Citroën op dit moment geen uitspraken over.

Nieuwe dieselmotor en Start-/Stop-systeem
Het motorengamma wordt uitgebreid met een HDi-dieselmotor met een vermogen van 110 pk. De motor neemt genoegen met een verbruik van 4,4 l/100 km en stoot 119 gram CO2 per kilometer uit. Of deze motorvariant ook naar ons land komt is op dit moment onduidelijk. Verder zien we het Start-/Stopsysteem dat in stadsverkeer 10% brandstofbesparing weten te realiseren. In fileverker is zelfs 15% besparing mogelijk.

Mei 2008
Vanaf mei staat de vernieuwde Citroën C2 bij de dealers. Over de prijzen en de exacte specificaties is op dit moment nog niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Facelift voor de Citroën C2
Facelift voor de Citroën C2
Facelift voor de Citroën C2
Facelift voor de Citroën C2
Facelift voor de Citroën C2
Facelift voor de Citroën C2
Redactie
Door Redactie

Zoeken