Nieuws

Coupé+Cabriolet op basis van de Micra in productie

Coupé+Cabriolet op basis van de Micra in productie

De begeerlijke Coupé + Cabriolet-versie van de Nissan Micra gaat in productie. Nissan brengt de auto in 2005 in Europa op de markt.

Dat heeft Mario Canavesi, Senior Vice President van marketing en sales bij Nissan Europe onlangs met trots bekendgemaakt.

Nissan investeert een bedrag van 140 miljoen euro in design, ontwikkeling en productie. De start van de productie is gepland voor het najaar van 2005 en zal plaatsvinden in de fabriek in het Britse Sunderland. Op jaarbasis zullen er voor de Europese markt 20.000 exemplaren van de Micra C+C van de band rollen.

‘Deze nieuwe versie van de Micra is de eerste coupé annex cabriolet die Nissan in Europa maakt. De toegevoegde waarde  van de Micra C+C bestaat uit het genieten van open rijden met de praktische bruikbaarheid van een weerbestendig opvouwbaar hard dak.’

Nissans eigen technische centrum in Europa heeft de Micra C+C ontworpen in nauwe samenwerking met het Duitse Karmann, dat bekendstaat om zijn expertise op het gebied van de ontwikkeling van cabriolets. Als concept beleefde de C+C vorig jaar zijn wereldpremière tijdens de Parijse Autosalon.

Het nieuwe model wordt op dezelfde fabricagelijn gebouwd als de Micra. Karmann voegt een zijtak toe aan deze lijn voor de montage van het daksysteem en de afdekplaat. De Duitse onderneming levert deze componenten in modules aan, die medewerkers van Nissan monteren in een apart deel van de fabriek.

Het uiteindelijke productiemodel wijkt met zijn vormgeving enigszins af van het concept dat in Parijs is onthuld. Maar net als bij het studiemodel is sprake van een dak dat bestaat uit twee scharnierende delen die als lepels in elkaar passen en daardoor in de bagageruimte zo min mogelijk ruimte wegnemen. De Micra C+C is één van de weinige cabriolets in de compacte klasse met ruimte voor vier inzittenden.

Verdere informatie en specificaties van dit nieuwe model volgen in een later stadium.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken