Nieuws

Nieuwe type-aanduidingen bij Peugeot

Nieuwe type-aanduidingen bij Peugeot

Eind dit jaar zal Peugeot komen met nieuwe type-aanduidingen waarbij een dubbele nul zal worden gebruikt. De eerste zal de Peugeot 1007 zijn.

Al sinds jaar en dag gebruikt Peugeot type-aanduidingen van drie cijfers met in het midden een nul. Dit zijn niet zomaar cijfers. Neem je bijvoorbeeld 206 dan staat de 2 voor de positie van de auto in de hele serie van Peugeot, de nul is de schakel, en de 6 staat voor de generatie. Dit geldt voor alle series van Peugeot.

De Peugeot Sésame, de conceptcar die Peugeot presenteerde tijdens de Salon van Parijs in 2002 zal als eerste gebruik gaan maken van de nieuwe type-aanduiding. De normale type-aanduidingen zoals deze nu gebruikt worden zullen gewoon blijven bestaan maar, voor bijzondere modellen zal Peugeot de dubbele nul gaan gebruiken. De 1007 zal een ‘bijzonder’ model zijn. Naast deze 1007 zal er namelijk ook nog een gewone 107 komen die de 106 op moet volgen.

Peugeot heeft gekozen voor deze nieuwe aanpak omdat het merk anders grote verwarring krijgt in haar modellengamma. Want hoe moet je de 1007, ofwel Sésame, anders gaan noemen? Dan krijg je zoiets als 107 SW maar dat is het niet echt. Een handige stap van Peugeot om het zo op te vangen, lekker duidelijk in ieder geval.

Om nog even terug te komen op de 1007. Deze zal voor het einde van dit jaar worden gepresenteerd. De 1007 zal grote gelijkenis vertonen met de Peugeot Sésame conceptcar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe type-aanduidingen bij Peugeot
Nieuwe type-aanduidingen bij Peugeot
Redactie
Door Redactie

Zoeken