Nieuws

Hummer HX concept uitgelekt

Hummer HX concept uitgelekt

Ook bij Hummer zijn de eerste foto´s van hun Detroit-primeur uitgelekt. Het betreft de Hummer HX concept, een moderne en compacte Hummer die is ontworpen door drie jonge designers. Het meest opvallend aan de HX is dat veel van de carrosseriedelen kunnen worden gedemonteerd.

Hummer breidt het gamma nog verder uit naar beneden. Onder de H3 zal namelijk nog een model komen waarvan deze HX concept een voorproefje geeft. De Amerikaanse terreinautofabrikant richt zich met dit model op een jonge doelgroep met een actieve levensstijl. Het is dan ook niet geheel toevallig dat de auto is ontworpen door drie jonge designers uit verschillende delen van de wereld. Zij zijn erin geslaagd de HX vorm te geven als een échte Hummer.

Uitneembare carrosseriepanelen
Het meest opvallend aan de HX concept is zijn carrosserie. De panelen zijn namelijk grotendeels afneembar. Dat begint al bij de dakpanelen boven de bestuurder en passagier. Deze zijn te demonteren waardoor de HX verandert in een SUV cabriolet. Bovendien is ook het achterste deel van het dak af te nemen waardoor de HX een kleine pickup wordt. Wie de terreineigenschappen van de auto ten volste wil benutten kan er bovendien voor kiezen de deuren en delen van de spatborden te demonteren. Daarmee doet het concept van deze HX enigszins denken aan de Jeep Wrangler (Unlimited).

Bio-ethanol krachtbron
Geheel passend bij de ´groene´ tijden van tegenwoordig wordt de HX concept aangedreven door een FlexFuel-motor. De 3.6 liter SIDI V6 loopt op bio-ethanol (E85) en brengt zijn vermogen via een zestraps automaat over op alle vier de wielen. De motor ontwikkelt een vermogen van 304 pk en een koppel van 370 Nm waardoor prima prestaties te behalen zijn.

NAIAS Detroit
Hummer onthult de HX tijdens de NAIAS 2008 in Detroit. Tegen die tijd zal meer officieel beeldmateriaal en informatie beschikbaar komen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hummer HX concept uitgelekt
Hummer HX concept uitgelekt
Hummer HX concept uitgelekt
Hummer HX concept uitgelekt
Redactie
Door Redactie

Zoeken