Nieuws

Facelift voor de Mazda5

Facelift voor de Mazda5

De Mazda5 heeft een kleine facelift ondergaan. Vanaf maart 2008 staat de vernieuwde Mazda5 bij de dealers. Met een gewijzigd in- en exterieur, een verbeterde benzinemotor en tal van kleine wijzigingen moet de Mazda5 de concurrentie weer aankunnen.

De vernieuwde Mazda5 is slechts in detail aangepast, maar het merk wil hiermee meer aansluiting vinden bij de andere Mazda-modellen. Aan de voorzijde zien we een aangepast front met een nieuwe grille en een andere voorbumper. Ook aan de achterzijde zien we een gewijzigde bumper. In het interieur hebben de wijzigingen vooral betrekking op het dashboard. Het centrale deel is volledig herzien en kan voortaan worden geleverd met een uitgebreid DVD-navigatiesysteem met 7 inch touchscreen. Wie hiervoor kiest krijgt tevens de beschikking over een achteruitrijcamera. Ook nieuw is een standaard AUX-ingang met opbergplaats voor het aansluiten van een MP3-speler op het audiosysteem, dat tevens voorzien kan worden van een in-dash 6-CD wisselaar. Naar wens kan er tevens een Bluetooth-systeem worden gemonteerd.

Schuifdeuren (elektrisch bedienbaar)
Opvallend aan de Mazda5 zijn de schuifdeuren aan weerszijden van de auto. Mazda is hiermee uniek in deze klasse en vergemakkelijkt hiermee het in- en uitstappen. Bij de nieuwe Mazda5 wordt het gemak van deze twee schuifdeuren verder verhoogd doordat ze naar wens in een elektrisch bedienbare versie geleverd kunnen worden. De deuren sluiten en openen in dat geval in minder dan 5 seconden en stoppen zodra er weerstand wordt ondervonden. Ze kunnen worden bediend via een knop bij de bestuurder, via de deurgrepen of via een knopje op de autosleutel.

Nieuwe 2.0 liter benzinemotor
Tegelijkertijd is ook de 2.0 liter benzinemotor volledig vernieuwd. Mazda geeft nog geen specificaties vrij, maar het is goed denkbaar dat de motor gelijk is aan de viercilinder benzinemotor in de Mazda6. Dat betekent een vermogen van 147 pk en een koppel van 184 Nm. Bovendien is de motor 4% zuiniger. Naast deze motor levert Mazda de 5 tevens met een 1.8 benzinemotor (116 pk) en een 2.0 CITD (110 en 143 pk). Nieuw is de komst van een vijftraps automaat voor de 2.0 liter benzinemotor.

Meer rijdynamiek
Ook qua rij-eigenschappen werd de Mazda5 naar een hoger plan getild. Nieuwe schokdempers vóór en een verbeterde wielophanging zorgen voor een verhoogde rijdynamiek. Bovendien werd de geluidsisolatie verbeterd wat het comfort in het interieur ten goede komt.

Maart 2008
De vernieuwde Mazda5 staat vanaf maart 2008 bij de dealers. De prijzen beginnen bij € 24.495,- voor de 1.8 Exclusive (115 pk) en lopen via de 2.0 Touring (146 pk / € 28.295,-) op naar de 2.0 CiTD (110 pk / € 31.495,-). Het topmodel is de 2.0 CiTD hp Business (143 pk / € 34.195,-)

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Facelift voor de Mazda5
Facelift voor de Mazda5
Facelift voor de Mazda5
Facelift voor de Mazda5
Facelift voor de Mazda5
Facelift voor de Mazda5
Facelift voor de Mazda5
Facelift voor de Mazda5
Facelift voor de Mazda5
Facelift voor de Mazda5
Facelift voor de Mazda5
Redactie
Door Redactie

Zoeken