Nieuws

Superieure Volkswagen Golf Variant RaVe 270

Superieure Volkswagen Golf Variant RaVe 270

Volkswagen heeft in Essen de supersportieve Golf Variant RaVe 270 onthuld. Het betreft een conceptcar die Volkswagen speciaal voor de Duitse tuningbeurs heeft ontwikkeld. De Golf Variant RaVe 270 beschikt over een vermogen van 270 pk, 4Motion vierwielaandrijving en een krachtig exterieur.

Naast de vele grote Duitse tuners zijn op de Essen Motor Show ook diverse autofabrikanten vertegenwoordigd. Naast Ford, Skoda en Audi is ook Volkswagen steevast van de partij. Het is voor de fabrikant uit Wolfsburg een prachtige gelegenheid om haar sportieve lijn modellen en accessoires te presenteren. De stand staat dan ook volledig in het teken van de R Line-modellen (met de Tiguan R Line als wereldprimeur) en de orginele Volkswagen sportaccessoires. Dit jaar greep Volkswagen de gelegenheid aan om te laten zien waartoe ze in staat is met de presentatie van deze speciale Golf Variant.

Compleet vernieuwd exterieur
Volkswagen Individual mag met de eer strijken, want deze speciale divisie van Volkswagen heeft de auto gecreëerd. Voor een sportieve aanblik is het design groots aangepast en werd elk onderdeel dat los op de carrosserie wordt gemonteerd opnieuw ontworpen. Zo zien we een nieuwe voor- en achterbumper, een gewijzigde grille, een set zijskirts en zelfs gewijzigde lichtunits en spiegels. Volkswagen is zelf het meest trots op het front dat volgens de fabrikant veel dynamiek uitstraalt. De koplampunits zijn niet alleen voorzien van Xenon-verlichting, maar bovendien is er LED-dagrijverlichting gemonteerd. Aan de achterzijde maakt de spoiler op de kofferbak het plaatje compleet en van opzij trekken de 19 inch lichtmetalen wielen de meeste aandacht.

Krachtig audiosysteem
Het interieur lijkt op het eerste gezicht slechts in detail aangepast. Hier en daar wat aluminium accenten en een set flinke kuipstoelen bepalen het beeld. Maar wie verder kijkt (en luistert) ontdekt een compleet multimediasysteem voorzien van maar liefst 13 speakers. Het totale vermogen komt op 1.400 watt en wordt onder door drie subwoofers vertegenwoordigd. Volkswagen heeft het nieuwe RNS 510 radio/navigatiesysteem met touchscreen als basis gebruikt om het arsenaal aan speakers aan te sturen. Dit systeem is voorzien van een 30 GB harddisk waarop niet alleen de informatie van het navigatiesysteem staat, maar waar ook plaats is voor MP3-bestanden. Twee 12 inch schermpjes in de kofferklep maken het mogelijk ook buiten de auto naar een DVD te kijken of te luisteren.

270 pk sterke 2.0 turbomotor
Al even indrukwekkend als zijn exterieur en interieur is ook de onderhuidse techniek. Volkswagen monteert een 270 pk sterke TSI-motor. Als basis daarvoor gebruikte Volkswagen de motor uit de Golf GTI Edition 30 die van zichzelf al goed is voor een vermogen van 230 pk. De 40 pk winst werd bereikt dankzij het aanpassen van de turbo, de intercooler en het motormanagement. Om het vermogen in goede banen te leiden is de 4Motion-vierwielaandrijving uit de Golf R32 gemonteerd. Dankzij een DSG-versnellingsbak wordt het vermogen naar de wielen gestuurd. Een acceleratie van 0-100 km/h in 5,8 seconden en een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h is het resultaat.

Conceptcar
Met de presentatie van de Golf Variant RaVe 270 concept wil Volkswagen laten zien dat deze normaal gesproken ‘brave’ stationwagon een prima basis is voor een sportief model. Het zal echter wel altijd bij een conceptcar blijven...

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Superieure Volkswagen Golf Variant RaVe 270
Superieure Volkswagen Golf Variant RaVe 270
Superieure Volkswagen Golf Variant RaVe 270
Redactie
Door Redactie

Zoeken