Nieuws

Alfa Romeo 147 Ducati Corse met 170 pk

Alfa Romeo 147 Ducati Corse met 170 pk

Alfa Romeo presenteert een speciale versie van de 147 onder de naam Ducati Corse. Het meest aansprekende nieuws vinden we onder de motorkap. Daar ligt een 170 pk sterke variant van de 1.9 JTDm-dieselmotor. Bovendien heeft Alfa het in- en exterieur lekker dik aangekleed.

Alfa Romeo wil de samenwerking met Ducati nog eens extra in de schijnwerpers zetten. En om dit te onderstrepen brengen de Italianen een speciale editie van de 147 op de markt. Het model draagt de naam ´Ducati Corse´ en heeft duidelijk een link met de sportieve wereld van Alfa Romeo en Ducati. Zo zien we allereerst de 18 inch lichtmetalen wielen. Verder zien we striping op de zijkant en worden de remklauwen in het rood uitgevoerd. Alfa levert deze speciale 147 in rood, zwart en wit. In het interieur zien we niet alleen de speciale Ducati Corse logo´s, maar ook aluminium pedalen en sportstoelen met rood stiksel.

170 pk sterke 1.9 JTDm
Het belangrijkste nieuws ligt onder de motorkap. Alfa Romeo heeft de 1.9 JTDm namelijk weten te kietelen tot 170 pk en daarmee behoort de 147 ineens tot het segment van snelle diesel-hatchbacks. De motor weet zijn vermogen in goede banen op de weg over te brengen dankzij het Q2-systeem. Hierbij monteert Alfa een zelfblokkerend differentieel op de voorwielen. Een sprint van 0-100 km/h moet dan ook in 8 seconden volbracht zijn en de topsnelheid ligt op 215 km/h.

Gelimiteerde oplage
Alfa brengt de 147 Ducati Corse in een gelimiteerde oplage op de markt. Het is nog niet bekend of de auto ook bij ons leverbaar zal worden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Alfa Romeo 147 Ducati Corse met 170 pk
Redactie
Door Redactie

Zoeken