Nieuws

Koenigsegg CCX en CCXR Limited Editions

Koenigsegg CCX en CCXR Limited Editions

Koenigsegg presenteert twee Limited Editions van de CCX. Het betreft een speciale uitvoering van de 888 pk sterke CCX en de 1.018 pk sterke CCXR. De beide modellen worden gekenmerkt door een volledig carbon bodykit, een extra grote achterspoiler en gewichtsbesparende maatregelen.

Volgens Koenigsegg zijn de Limited Editions ontwikkeld naar aanleiding van vragen uit hun klantenkring. Er was behoefte naar nog exclusievere modellen en bovendien versies die nog meer geschikt zijn voor het circuit. De Zweedse sportautobouwer ging met deze wensen aan de slag en presenteert op de Autosalon van Genève (maart 2008) de CCX en CCXR Limited Edition.

Carbon
De modellen onderscheiden zich onder meer door de carrosserie die geheel (en zichtbaar) van carbon is gemaakt. Bovendien is er een verstelbare achtervleugel gemonteerd, is het onderstel nog stijver en het chassis verlaagd. Verder zien we een grotere voorspoiler en aangepaste skirts. Dat alles moet bijdragen aan nog betere prestaties op het circuit.

Interieur
In het interieur zien we speciale lederen bekleding, speciale matten en instaplijsten met daarop het Edition-logo. Verder is het instrumentenpaneel aangepast en werd de middenconsole licht gewijzigd. Wie normaal gesproken kiest voor carbon wielen, een interieurkleur naar wens, een achteruitrijcamera of een navigatiesysteem hoeft bij deze Limited Editions niet bij te betalen. Het is allemaal standaard.

Motorisch verschil
Het verschil tussen de CCX en CCXR ligt onder de motorkap. Bij de CCX wordt de auto aangedreven door een 888 pk sterke V8. In de CCXR heeft diezelfde motor een vermogen van 1.018 pk en kan bio-ethanol (E85) worden getankt. Ondanks het verschil in vermogen zijn de prestaties nagenoeg gelijk. Zowel de CCX als de CCXR sprinten in 3,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. Het verschil zit ‘em in de sprint van 0-200 km/h. De CCX heeft daar 9,2 seconden voor nodig terwijl de CCXR dit in 8,9 seconden weet te realiseren. De topsnelheid van de CCX ligt op 395 km/h en de CCXR komt boven de 400 km/h uit.

Gelimiteerd
Koenigsegg zal de beide Limited Editions in een beperkte oplage produceren. De CCX Limited Edition is gelimiteerd op 14 exemplaren terwijl er van de CCXR maar 6 worden gebouwd. De prijs (exclusief belastingen) bedraagt respectievelijk € 330.000,- en € 1.500.000,-. Tijdens de Autosalon van Genève zullen de beide auto´s voor het eerst aan het publiek worden getoond. Bovendien worden dan ook de eerste auto´s al afgeleverd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Koenigsegg CCX en CCXR Limited Editions
Koenigsegg CCX en CCXR Limited Editions
Koenigsegg CCX en CCXR Limited Editions
Koenigsegg CCX en CCXR Limited Editions
Redactie
Door Redactie

Zoeken