Nieuws

Spectaculaire Hyundai Genesis Coupé concept

Spectaculaire Hyundai Genesis Coupé concept

Hyundai heeft met de Genesis Coupé concept de meest aansprekende Hyundai ooit gepresenteerd. De achterwielaangedreven sportcoupé van de Koreanen is met ruim 300 pk bovendien ook nog eens de sportiefste Hyundai ooit. En het model gaat in productie. In het voorjaar van 2009 staat de Genesis Coupé bij de Amerikaanse dealers.

Eerder dit jaar onthulde Hyundai de Genesis Sedan. Deze luxueuze en tevens sportieve limousine zal volgend jaar in productie gaan. Op de Motor Show van Los Angeles lanceerde Hyundai deel twee in de vorm van deze Genesis Coupé concept. Dit model zal een jaar later op de markt komen. Hyundai wil met deze twee nieuwe modellen de concurrentie aangaan in het premium segment. Merken als BMW, Audi, Mercedes, Lexus en Infiniti krijgen er met deze Koreaan een concurrent bij. Vooral dankzij de scherpe prijsstelling moet Hyundai in dit segment de nodige verkopen kunnen gaan realiseren. Voorlopig echter alleen in de VS. De beide modellen staan namelijk bij ons niet op de agenda.

Sonic Orange
Terug naar de conceptcar die door Hyundai zelf wordt bestempeld als de meest bloedstollende, meest begeerlijke en meest spraakmakende Hyundai ooit. Vooral de prestaties, maar ook het design spreken tot de verbeelding. Met zijn ´Sonic Orange´ lak is de Genesis Coupé absoluut een aandachtstrekker. Zijn design is gebaseerd op de eerder gepresenteerde HCD9 Talus (uit 2006) en de HCD8 (uit 2005). Aansprekend zijn ook de 20 inch lichtmetalen wielen en het carbon dak.

V6 met aansprekende prestaties
Onder de motorkap ligt een 3.8 liter V6 motor met een vermogen van meer dan 300 pk en een koppel van ruim 340 Nm. Dat resulteert in een acceleratie van 0-100 km/h in slechts 6 seconden en een topsnelheid van 250 km/h (begrensd). Schakelen gebeurt met een handgeschakelde zesbak, maar de verwachting is dat een automaat met sequentiële schakelmogelijkheid ook op de planning staat.

Alleen voor de VS
Zoals gezegd staat de Hyundai Genesis Coupé voor het voorjaar van 2009 gepland. Voorlopig alleen voor de Amerikaanse markt, maar je weet het nooit. Lexus en Infiniti waren voorheen ook enkel in de VS leverbaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Spectaculaire Hyundai Genesis Coupé concept
Spectaculaire Hyundai Genesis Coupé concept
Redactie
Door Redactie

Zoeken