Nieuws

Dodge Viper SRT10 ACR: Straatlegale supercar

Dodge Viper SRT10 ACR: Straatlegale supercar

De Dodge Viper SRT10 ACR is een lichtgewicht en straatlegale raceauto. De auto is gebaseerd op de Viper SRT10, maar door tal van aanpassingen uitermate geschikt voor een potje stevig sturen op het circuit. De SRT10 ACR is lichter van gewicht, voorzien van extra spoilerwerk en daarmee klaar om alle 600 pk’s volop te kunnen benutten.

De Dodge Viper SRT10 ACR - afkorting voor American Club Racer - zal de droom van veel Amerikanen in vervulling doen komen. De auto is in vergelijking met concurrenten relatief betaalbaar (minder dan $ 100.000,-) en kan zowel gebruikt worden voor dagelijkse ritjes als voor een potje stevig sturen op het circuit. Dat alles is te danken aan het feit dat Dodge de auto zo heeft gebouwd dat deze optimaal is afgesteld voor circuitgebruik, maar ook wordt toegelaten op de openbare weg.

Street and Racing Technology
In de basis is de Viper SRT10 ACR gelijk aan de ´gewone´ Viper SRT10. Beide modellen zijn bij de performance-afdeling van de Chrysler Group ontwikkeld. De Street and Racing Technology (SRT) afdeling valt te vergelijken met wat AMG is voor Mercedes en M GmbH voor BMW. Om de auto beter geschikt te maken voor het circuit werden diverse maatregelen getroffen. Zo is de aerodynamica opnieuw onder de loep genomen en werden er een verstelbare voor- en achterspoiler gemonteerd. De lichtgewicht wielen met speciale banden dragen eveneens bij aan een beter circuitgedrag. Optisch is er een speciaal kleurenschema samengesteld. De auto is leverbaar in een vijftal kleuren waarbij er altijd twee zwarte strepen over de carrosserie lopen.

Hard Core
Het interieur straalt één en al sportiviteit uit. Vooral in de ´Hard Core´ versie is het meer een circuitauto dan een straatauto. Om gewicht te besparen werd de radio verwijderd, zijn de speakers eruit gehaald en werd diverse isolatie niet aangebracht. Al met al hebben de maatregelen een gewichtsbesparing van bijna 20 kg gerealiseerd. Wie kiest voor de ´Hard Core´ versie bespaart in totaal bijna 40 kg.

600 pk V10
De 8.4 liter V10 van de Viper SRT10 werd ongemoeid gelaten. Maar met 600 pk en 760 Nm blijft er ook weinig te wensen over. De gewichtsbesparing moet er echter wel toe hebben geleid dat de prestaties verbeterd zijn. Dodge houdt wat dat betreft de kaken echter stijf op elkaar. Tot slot werd wel het onderstel aangepast en bovendien zijn zeer krachtige Brembo-remmen gemonteerd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Dodge Viper SRT10 ACR: Straatlegale supercar
Dodge Viper SRT10 ACR: Straatlegale supercar
Redactie
Door Redactie

Zoeken