Nieuws

Ford Focus ST grondig gefacelift

Ford Focus ST grondig gefacelift

De Ford Focus ST is - in navolging op de gewone Focus - grondig vernieuwd. Het sportieve topmodel van de Focus-range past nu ook geheel in de lijn met de nieuwe Ford-modellen.

De facelift die Ford op de Focus ST heeft doorgevoerd is vooral gericht op het exterieur. Zo zien we een nieuwe grille, nieuwe voorbumper en compleet nieuwe lichtunits. Maar ook de achterzijde wordt gekenmerkt door nieuwe lichtunits, een bumpers met grote diffusor en lekker dikke uitlaatpijpen. Uiteraard is de kenmerkende kleur ´Electric Orange´ ook op het nieuwe model leverbaar. Al met al heeft Ford er alles aan gedaan om de Focus een vleugje Kinetic Design mee te geven. Daardoor is het model weer geheel in lijn met de S-Max, Mondeo en C-Max.

Motor
Motorisch was er weinig te wensen over. Met 225 pk is de 2.5 liter vijfcilinder turbomotor meer dan krachtig genoeg. En dat moet Ford ook hebben gedacht. De motor is namelijk niet aangepast en levert nog steeds 225 pk vermogen en 320 Nm koppel. De Focus ST weet daarmee in 6,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van 245 km/h te behalen.

Februari
Vanaf februari staat de vernieuwde Focus ST bij de Ford-dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ford Focus ST grondig gefacelift
Ford Focus ST grondig gefacelift
Redactie
Door Redactie

Zoeken