Nieuws

Kia Borrego: full-size SUV

Kia Borrego: full-size SUV

Op de NAIAS in Detroit wordt de Kia Borrego onthult. De full-size SUV van Kia zal eind 2008 leverbaar worden. Kia positioneert de Borrego boven de Sorento en het model biedt dan ook plaats aan zeven personen, wordt leverbaar met dikke motoren en heeft een fors voorkomen.

Op de NAIAS in 2005 presenteerde Kia de conceptcar Mesa. De auto was een voorbode voor een grote SUV die nog boven de Sorento gepositioneerd zal worden. In de afgelopen drie jaar heeft Kia de conceptcar doorvertaald naar een productiemodel. Het resultaat is deze Borrego. Dat model zal op de aanstaande NAIAS (januari 2008) officieel worden gepresenteerd.

Forse SUV
De Borrego is een forse SUV. De hoekige styling maakt de auto tijdloos en geeft het geheel een krachtig voorkomen. Dankzij de flinke buitenafmetingen biedt het interieur plaats aan zeven personen. Zeker voor Europese maatstaven is de Borrego een behoorlijke SUV. Hij moet het dan ook op gaan nemen tegen auto´s als de Jeep Commander, Nissan Pathfinder en Mitsubishi Pajero.

V6 en V8
Onder de motorkap zullen een V6- en V8-benzinemotor leverbaar worden. Die laatste is een primeur voor Kia. Het ladderchassis maakt het mogelijk om de auto ook voor het zware werk te gebruiken. Uiteraard zullen alle vier de wielen worden aangedreven. Een onderstel voorzien van luchtvering moet voor veel comfort zorgen.

Meer details in Detroit
Meer details zal Kia vrijgegeven tijdens de onthulling in Detroit. In de zomer van 2008 gaat de Borrego in de VS in de verkoop. Europa zal mogelijk eind 2008 volgen. Op dit moment is daar nog geen beslissing over genomen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken