Nieuws

Subaru G4e: Green for Earth

Subaru G4e: Green for Earth

Subaru komt helemaal volgens de trend met een groene auto naar Tokyo. Dit keer echt letterlijk en figuurlijk groen, zelfs in de naam komt het voor. G4e staat namelijk voor Green for the Earth. Subaru is ambitieus!

Dit studiemodel is een samenwerking tussen Subaru en de Tokyo Power Company en betreft een elektrisch aangedreven auto. De wagen is voorzien van een lithium-ion batterij die de G4e een actieradius geeft van 200 kilometer. De wagen wordt aangedreven door een 88 pk sterke elektromotor.

Snelheid en toekomst
Het exterier van de bijna vier meter lange G4e staat volgens Subaru voor snelheid en de toekomst. Mede door de camera’s in de A-stijl - die de buitenspiegels vervangen - is de luchtweerstand laag gebleven. De Cw-waarde bedraagt 0,276, en dat is opvallend laag.

Interieur als een VIP-box
Zo groen de auto van buiten is zo rood is hij van binnen. Het interieur is geïnspireerd op een VIP-box in een opera-theater, aldus de ontwerpers van Subaru. Via een groot scherm dat van de voorruit naar de vloer loopt kan de auto alle gegevens doorgeven aan de bestuurder. Ondanks de compacte maten is er ruimte voor vier volwassenen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Subaru G4e: Green for Earth
Subaru G4e: Green for Earth
Redactie
Door Redactie

Zoeken