Nieuws

Volkswagen Touareg R50 in detail

Volkswagen Touareg R50 in detail

Volkswagen presenteert met de Touareg R50 een ware krachtpatser. Deze superdikke SUV wordt aangedreven door een 350 pk en 850 Nm krachtige V10 TDI die zorgt voor imponerende prestaties. Minstens zo indrukwekkend is het exterieur dat Volkswagen Individual voor de Touareg R50 heeft ontworpen.

Bij Mercedes kennen we de ML 63 AMG, bij Audi staat de Q7 V12 TDI op stapel en ook BMW werkt aan een supersportieve variant van de X5. Kortom, snelle en krachtige SUV´s zijn hot. Volkswagen springt hier op in met de presentatie van de Touareg R50 TDI.

V10 TDI met 850 Nm
Als basis is gekozen voor de V10 TDI. Deze krachtige tiencilinder dieselmotor ontwikkelt een vermogen van 313 pk en een koppel van 750 Nm. Speciaal voor de R50 werd het motormanagement aangepast en monteerde Volkswagen een andere turbo. Hierdoor steeg het vermogen naar 350 pk en het koppel naar een indrukwekkende 850 Nm. Dat maakt het mogelijk om met de Touareg R50 in 6,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid ligt op 235 km/h.

Sportpakket van Volkswagen Individual
Om zijn spierbundels kracht bij te zetten werd door Volkswagen Individual een speciaal sportpakket ontwikkeld. Dat bestaat uit andere voor- en achterbumpers, zijskirts, 21 inch lichtmetalen wielen en een gewijzigde grille met mat-chromen look. De remklauwen zijn voor de gelegenheid blauw gelakt en bovendien werden de wielkasten verbreed. Speciaal voor de R50 levert Volkswagen de kleur ´Biscay-Blue´. Deze kleur is inmiddels het kenmerk van de R-modellen van Volkswagen en debuteerde in 2002 op de Golf R32. Verder levert Volkswagen de SUV ook in zwart, grijs, zilvergrijs en wit.

Interieur
Uiteraard werd ook het interieur voorzien van tal van sportieve elementen. De sportstoelen zijn bijvoorbeeld voorzien van het R50-logo in de hoofdsteunen. Verder zien we aluminium op het dashboard en in de deurpanelen, aluminium sportpedalen en een speciale pook voor de zestraps Tiptronic-automaat.

Leverbaar
Vanaf november zal de Volkswagen Touareg R50 bij de Duitse dealers staan. Of en wanneer het model naar ons land komt is op dit moment niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Touareg R50 in detail
Redactie
Door Redactie

Zoeken