Nieuws

Nissan Pivo 2: parkeergemak

Nissan Pivo 2: parkeergemak

De Nissan Pivo 2 is een vervolg op de Pivo die Nissan twee jaar geleden presenteerde. Het meest opvallend aan de auto is dat de cabine 360 graden kan draaien. Bovendien kunnen alle vier de wielen 90 graden draaien en wordt inparkeren daarmee kinderspel. De Nissan Pivo 2 debututeert op de Tokyo Motor Show.

Twee jaar geleden debuteerde de Nissan Pivo als een grote verrassing op de Tokyo Motor Show 2005. Het model was absoluut revolutionair te noemen, maar het productiestadium is natuurlijk nog heel ver weg. Maar Nissan haalt de Pivo ook dit jaar weer van stal. De conceptcar is verder ontwikkeld en genaamd Pivo 2.

Glazen bol
Het meest revolutionair aan de Pivo 2 is zijn cabine. De ´glazen bol´ kan 360 graden draaien. Heel gemakkelijk wanneer moet worden ingeparkeerd. Je hoeft namelijk nooit over je schouder naar achteren te kijken. Je draait dan namelijk simpelweg de cabine. Eveneens gemakkelijk is de mogelijkheid om de wielen met 90 graden te draaien. Zelfs de krapste parkeerplek is dan kinderspel. De auto kan namelijk zijwaarts rijden. Voor de aandrijving staat een viertal elektromotoren garant. Deze zijn gemonteerd in de vier wielen en worden aangedreven door compacte Lithium-ion batterijen.

Tokyo Motor Show
De Nissan Pivo 2 staat als wereldprimeur op de Tokyo Motor Show die eind oktober zijn deuren opent.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nissan Pivo 2: parkeergemak
Nissan Pivo 2: parkeergemak
Redactie
Door Redactie

Zoeken