Nieuws

VW komt met Touareg R50

VW komt met Touareg R50

VW komt met super-Touareg naar Sydney. De snelle Touareg R50 is het derde model in de R-reeks en is in tegenstelling tot de Golf R32 en Passat R36 uitgerust met een dikke diesel in plaats van een benzinemotor.

De R50 zal officieel onthuld worden op 11 oktober in Australie tijdens de AIMS (Australian International Motorshow in Sydney). Tot die tijd is het nog afwachten over de specificaties die de SUV meekrijgt. VW zegt zelf al dat het een van de krachtigste SUV’s op de weg zal worden. Het vermogen en het koppel zullen fors stijgen, aldus technici van VW. En dat terwijl het met de gewone V10 TDI met 313 pk en 750 Nm al nauwelijks behelpen is.

Optisch
Zoals het gebruikelijk is in de R-reeks is de Touareg niet alleen motorisch aangepast, ook wordt het onderstel geoptimaliseerd voor de extra paarden. Aan de buitenkant is ook goed te zien dat het om een speciaal model gaat. Nieuwe bumpers en wielen laten de R50 erg dik ogen. Ook in het interieur zullen er een aantal aanpassingen gemaakt worden. Volgende week meer informatie over het nieuwe topmodel van de Touareg.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken