Nieuws

BMW introduceert 1-serie Cabriolet

BMW introduceert 1-serie Cabriolet

Na de 1-serie coupé komt BMW ook met de 1-serie Cabriolet. De Cabriolet heeft tegen de trend van alle Coupé-Cabrio’s in gewoon een elektrisch bedienbaar softtop dak.

Met de komst van de Cabriolet telt de 1-serie vier varianten. De driedeurs, de vijfdeurs, de Coupé en de Cabriolet. De Cabriolet is meer gebaseerd op de Coupé, zo zijn voor- en achterbumper gelijk, net als de deuren. Het verschil zit hem dus eigenlijk alleen in het dak. In plaats van een normaal stalen dak, zien we bij de Cabriolet een elektrisch bedienbaar softtop dak. Het dak opent of sluit in 22 seconden en kan ook rijdend bediend worden. Dit kan tot op een snelheid van 40 km/u. De bagageruimte van de Cabriolet bedraagt als het dak open is 240 liter, met het dak dicht 280 liter.

Verstelbare flap in de grille
Elke 1-serie cabriolet is uitgerust met BMW EfficientDynamics, dit bestaat onder andere uit remenergie opslag en de Auto Start Stop functie. Verder wordt de auto ook voorzien van een indicator voor het ideale schakelmoment. Om nog meer brandstof te besparen krijgt de cabriolet op sommige versies zelfs een verstelbare flap in de grille mee. Deze is gesloten als de motor genoeg koeling heeft en kan open gaan wanneer de motor te heet wordt.

Zonreflecterend leer
Nieuw op de 1-serie Cabriolet is de innovatieve zonreflecterende lederen interieur. Door een speciaal kleurepigment in het leer weerkaatst het de ultraviolette stralen van de zon. Het kan volgens BMW tot wel een temperatuurverschil van 20 graden met gewoon leer. Het is optioneel verkrijgbaar in de cabriolet in lichte en donkere tinten leder.

5 motoren voor de Cabriolet
De Cabriolet zal leverbaar worden met 5 motoren, waarvan één diesel. Deze gaat 120d heten en heeft een 2 liter turbodieselmotor met 177 pk. Verder zoals gezegd vier benzinemodellen; de 118i met 143 pk, de 170 pk sterke 120i, de 125i met 218 en het topmodel de 135i. De 135i is voorzien van de 3 liter turbomotor met 306 pk. De sprint van nul naar honderd duurt in deze wagen 5,6 seconden, waarna hij door kan gaan tot een begrensde top van 250 km/u. De 135i is standaard voorzien van het M Aerodynamics pakket. De andere modellen kunnen hiermee tegen meerprijs uitgerust worden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW introduceert 1-serie Cabriolet
BMW introduceert 1-serie Cabriolet
BMW introduceert 1-serie Cabriolet
Redactie
Door Redactie

Zoeken