Nieuws

Volvo S80 High Performance Concept op SEMA

Volvo S80 High Performance Concept op SEMA

Volvo toont S80 High Performance Concept op de SEMA in Las Vegas. De getunede S80 is volgens Volvo één van de grote trekkers op de SEMA, een vakbeurs voor autotuning, eind oktober in Las Vegas.

Het Duitse tuningbedrijf Heico Sportiv heeft speciaal voor Volvo de S80 High Performance Concept ontwikkeld. "Wij wilden weten hoe ver je kunt gaan met een high performance-uitvoering van de S80. Om dat vast te stellen, zijn we gaan samenwerken met Heico Sportiv. Dit bedrijf is gespecialiseerd op het gebied van raceversies en tuning van Volvo’s", zegt Lex Kerssemakers, topman bij Volvo.

Meer dan 350 pk mogelijk
Ten eerste heeft Heico de motor flink aangepast. De T6-motor is aangepast om op E85 (85 procent bio-ethanol en 15 procent benzine) te rijden. Zodoende levert hij een vermogen van 350 pk en heeft hij een koppel van 550 Nm tussen 1.500 en 4000 tpm. De sprint van nul naar 100 km/u wordt in 5,8 seconden gedaan. Overigens meldt de directeur van Heico Sportiv, Holger Hedtke, dat de motor nog niet helemaal uitontwikkeld is en hij verwacht dan ook nog meer pk’s ten tijde van de beurs.

355 mm grote schijven
De conceptcar is voorzien van Volvo’s elektronisch gestuurde vierwielaandrijving met Instant Traction, maar heeft aangepaste vering en demping. Zo is de auto bijvoorbeeld 40 mm lager. Ook zijn er nieuwe remmen gemonteerd. De 355 mm grote schijven zijn duidelijk zichbaar door de 20 inch wielen. De wielen die overigens VOLUTION®X heten zijn gemonteerd op 255/30 banden.

Speciale bodykit
Ook aan de buitenkant is het één en ander gebeurd. Zo zien we brede skirts rondom, geïntegreerde voorspoilers, drie grote luchtinlaten, geïntegreerde LED-dagrijverlichting en een speciale sportgrille met het Volvo-embleem. Opvallend zijn de uitlaatstukken die zijn opgenomen in de brede diffuser achter.
 
Carbonlook interieur

Het interieur is ook niet ongemoeid gelaten. Zo zien we lederen bekleding in de kleur Mystic Blue met bijpassende blauwe stiksels en het Heico Sportiv-logo, zowel voor op de speciale sportstoelen als achter op de twee aparte fauteuils. De vloermatten en veiligheidsriemen zijn ook in blauw uitgevoerd. Het sportstuurwiel is voorzien van lederen rand en de pookknop is ook in leer uitgevoerd met een zilverkleurig carbon effect. De speciale Volvo-console is naar achteren doorgetrokken en eveneens in zilver uitgevoerd met carboneffect.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volvo S80 High Performance Concept op SEMA
Volvo S80 High Performance Concept op SEMA
Volvo S80 High Performance Concept op SEMA
Volvo S80 High Performance Concept op SEMA
Redactie
Door Redactie

Zoeken