Nieuws

Jaguar S-type met 2.7 V6 dieselmotor

Jaguar S-type met 2.7 V6 dieselmotor

Jaguar introduceerde eerder dit jaar de vernieuwde S-type. Vanaf april zal de nieuwe S-type bij de Jaguar dealers staan en is deze bovendien leverbaar met een 2.7 liter V6 diesel (207 pk).

De vernieuwde S-type is te herkennen aan een iets ander front en een iets andere achterzijde. Verder zijn er in het interieur diverse nieuwe dingen te ontdekken en zijn er andere materialen, kleuren en accessoires leverbaar.

Naast de facelift is de S-type vanaf nu ook leverbaar met een splinternieuwe 2.7 liter V6 dieselmotor. De vraag naar diesels in deze markt is nu eenmaal erg groot en wil je kunnen concurreren met de gevestigde Duitse orde zoals de BMW 5-serie, Audi A6 en Mercedes E-klasse dan zul je toch echt een diesel in je programma moeten hebben. Deze moderne common-rail twin-turbo diesel met vier nokkenassen levert een vermogen van 207 pk en een indrukwekkend koppel van 435 Nm. Tachtig procent van het koppel is al beschikbaar vanaf 1.500 tpm waarmee de S-type diesel een bijzonder soepel te rijden auto moet zijn. Over prestaties in ieder geval niets te klagen want de S-type 2.7D bereikt de 100 km/h vanuit stilstand in 8,1 seconden. Voor de overbrenging is er de keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zestraps automaat. Het gemiddelde verbruik van 7.1 liter op 100 km is voor een auto als deze als zeer gunstig aan te merken.

De S-type 2.7D is vanaf april 2004 leverbaar voor een basisprijs van € 55.500,-. Leasen kan ook, je betaald dan € 1.149,- ex. btw per maand. De S-type wordt geleverd met maar liefst 3 jaar volledige garantie zonder kilometerbeperking.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Jaguar S-type met 2.7 V6 dieselmotor
Jaguar S-type met 2.7 V6 dieselmotor
Redactie
Door Redactie

Zoeken