Nieuws

Toyota Land Cruiser compleet vernieuwd

Toyota Land Cruiser compleet vernieuwd

Toyota heeft de achtste generatie van de Toyota Land Cruiser onthuld. Het model - dat voorheen als Land Cruiser 100 door het leven ging - is compleet nieuw en vanaf heden enkel leverbaar met een V8 benzine- en V8 dieselmotor. Vanaf februari 2008 staat de nieuwe Toyota Land Cruiser bij de dealers.

Al meer dan vijftig jaar bouwt Toyota de beroemde Land Cruiser. De auto is ontwikkeld als terreinauto met de kernwaarden; kracht, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Maar Toyota ondervond dat de behoeften van de klant een verschuiving doormaakte. Want behalve de veelgeprezen off-road eigenschappen van de Land Cruiser was er meer vraag naar luxe en comfort. Ondanks dat Toyota dat door de jaren heen stukje bij beetje heeft verbeterd was het nu tijd voor een compleet nieuw model. Vanaf eind december staat er dan ook een compleet nieuwe Land Cruiser bij de dealers. Het model is overigens niet te verwarren met de wat kleinere Land Cruiser. Het model waar we hier over spreken ging eerder als Land Cruiser 100 door het leven.

Luchtvering
Het design is weinig verrassend te noemen. De basislijnen van zijn voorganger zijn behouden gebleven en verder aangescherpt naar Toyota´s nieuwe designtaal. Ondanks dat spreken we hier wel over een compleet nieuwe auto. De Land Cruiser is gebouwd of hetzelfde nieuwe platform als de Lexus LX 570 en uiteraard voorzien van vierwielaandrijving. Bovendien is de auto uitgerust met luchtvering dat niet alleen zorgt voor veel comfort, maar ook de mogelijkheid biedt om bodemvrijheid in te stellen. Handig in bijvoorbeeld zeer ruig terrein. Voor extreme situaties is er bovendien het Crawl Control system dat automatisch de reactie van de remmen, de besturing en het gaspedaal aanpast. Zodoende kan de bestuurder zich gemakkelijker uit moeilijke situaties redden.

V8 benzine- en dieselmotor
Motorisch is er de keuze uit een tweetal achtcilinders. De eerste is een nagelnieuwe 4.5 D-4D V8 dieselmotor met een vermogen van 286 pk. Het koppel is met 650 Nm absoluut indrukwekkend te noemen en tussen 1.600 en 2.800 tpm volledig voor handen. Tevens is er de 4.7 liter V8 benzinemotor. Deze motor beschikt over een vermogen van 288 pk en een koppel van 445 Nm.

December bij de Toyota-dealer
Vanaf februari 2008 zal de compleet nieuwe Toyota Land Cruiser bij de dealers staan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota Land Cruiser compleet vernieuwd
Redactie
Door Redactie

Zoeken