Nieuws

Teaser kleiner model Land Rover

Teaser kleiner model Land Rover

Land Rover overhandigde ons in Frankfurt de teaser van een compleet nieuw model. Dit model zou nog onder de nieuwe Freelander in het gamma moeten komen. Vermoedelijk wordt de auto eerst als conceptcar gepresenteerd.

Land Rover heeft de conceptcar de naam Land_E Concept meegeven. Het studiemodel is een terreinauto ten grote van de Freelander die ontwikkeld is met het oog op het milieu. De wagen is dan ook voorzien van een hybridesysteem. Verder is er een nieuw aandrijfsysteem ontwikkeld wat voor minder mechanische verliezen moet zorgen.

Start-stop
Ook is de Land_E Concept voorzien van het ondertussen bekende start-stop systeem. Dit systeem schakelt de motor uit wanneer je bijvoorbeeld bij een stoplicht staat te wachten. Het wordt overigens in 2009 al leverbaar op de huidige modellen van Land Rover. Land Rover heeft het systeem al getest in de Freelander met TD4-diesel en dit zorgt voor een daling van 194 naar 179 gram CO2 per kilometer.

30% minder verbruik
De Land_E Concept heeft door alle energiebesparende systemen een uitstoot van 150 gram CO2 per kilometer. En dat is voor een dergelijke auto zeer acceptabel. Het brandstofverbruik is volgens het merk een goede 30 procent lager dan dat van vergelijkbare SUV’s. Wanneer we de Land_E Concept in het echt kunnen aanschouwen is nog niet bekend, maar wij denken aan de beurs in Detroit, begin volgend jaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken