Nieuws

Daihatsu van de toekomst: HSC

Daihatsu van de toekomst: HSC

De toekomst volgens Daihatsu vertaalt het merk in de HSC. Het merk verschijnt op de IAA in Frankfurt met dit studiemodel die nog schoner en zuiniger is dan de Cuore waarop hij is gebaseerd.

De HSC (Heart & Smile Mover) is gebaseerd op de nieuwe Cuore. Hij deelt het onderstel met deze wagen, maar is door een kortere overhang iets minder lang (3,39 meter). De wielbasis is met zijn 2,49 meter wel gelijk gebleven. Verder is het studiemodel 1 cm hoger en 2 cm smaller dan de Cuore. Overigens is de cW-waarde van de HSC 0,28.

Uitgerust met CVT
De 658 cc kleine driecilinder zorgt voor een gemiddeld verbruik van 4,1 liter per 100 km. De uitstoot blijft met 95 gram per kilometer met gemak onder de 100 (een magische grens op dit moment). De motor levert overigens een vermogen van 60 pk en heeft een koppel van 65 Nm bij 4.000 toeren per minuut. Om aan dit lage verbruik te komen, heeft Daihatsu de auto uitgerust met een CVT. Deze transmissie zorgt ervoor dat het toerental vrij laag gehouden kan worden.

11 inch beeldscherm aan boord
De auto heeft een speels uiterlijk meegekregen. Scherpe lijnen en de knik bij de B-stijl geven de auto iets ondeugends mee. Dat de wagen suïcidedeuren meegekregen heeft bevestigd dit nog maar eens. Daihatsu heeft duidelijk geprobeerd een opvallende auto neer te zetten en dat is redelijk gelukt. Ook in het interieur gaat dit verder. Het dashboard ziet er ruim en overzichtelijk uit. Via een 11 inch grote monitor kan de bestuurder bekijken wat er achter en naast de auto gebeurt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Daihatsu van de toekomst: HSC
Daihatsu van de toekomst: HSC
Redactie
Door Redactie

Zoeken