Nieuws

Daihatsu OFC-1: Opvolger Copen?

Daihatsu OFC-1: Opvolger Copen?

Daihatsu introduceert in Frankfurt de OFC-1. Dit studiemodel laat zien hoe een toekomstige open sportwagen voor twee personen eruit kan zien. Daarmee zal de OFC-1 vermoedelijk een opvolger zijn voor de Daihatsu Copen.

Het studiemodel is voorzien van een stalen dakconstructie. Het dak bestaat uit drie delen en sluit of opent zich in slechts tien seconden. Het dak is zo ontworpen dat hij op zo veel mogelijk plekken transparant is om zo zoveel mogelijk licht in de cockpit te krijgen. Daihatsu meldt dat er zelfs met de kap omlaag genoeg ruimte is voor de bagage van een stel op een weekendtrip.

Driecilinder turbomotor
Onder de kap zien we een 658 cc motor met turbo. De driecilinder motor beschikt over 12 kleppen en levert een vermogen van 63 pk en heeft een koppel van 103 Nm bij 3.000 toeren per minuut. Om het verbruik laag te houden is de motor gekoppeld aan een zeventraps CVT die ook aan het stuur te bedienen is. Het resulteert is een verbruik van 4,6 liter per 100 km en een uitstoot van 101 g/km. Absoluut heel nette waarden.

Mogelijk opvolger Copen
De OFC-1 lijkt de ideale opvolger van de Copen te zijn. Qua buitenmaten zou het ook goed mogelijk zijn. De OFC-1 meet 3,395 meter lang, 1,475 meter breed en 1,290 meter hoog. De auto staat op 165/50 banden met 17 inch velgen. Het leeggewicht is slecht 820 kg. Cijfers die redelijk gelijk zijn aan die van de Copen. Of deze wagen hem dan ook echt opvolgt zal in de toekomst moeten blijken. Maar wij vinden de kans zeer groot.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Daihatsu OFC-1: Opvolger Copen?
Daihatsu OFC-1: Opvolger Copen?
Redactie
Door Redactie

Zoeken