Nieuws

Suzuki wil in het D-segment

Suzuki wil in het D-segment

Suzuki heeft plannen voor een aanval op het D-segment. Met deze conceptcar Kizashi laten ze al zien hoe de auto er volgens hun uit moet zien. Extreem is de Kizashi zeker.

Suzuki heeft naam gemaakt met hun compacte en SUV-modellen en wil nu ook laten zien dat ze ook goed zijn in het maken van een auto in het D-segment. Suzuki stapt nu in deze markt omdat ze willen dat hun klanten ook bij hun kunnen blijven wanneer ze meer geld te besteden hebben. Wanneer de huidige Suzuki-rijder namelijk een klasse hoger wil, moet die momenteel overstappen naar een ander merk. Dat hoeft dus binnenkort niet meer.

Voorbode
Kizashi betekent in het Japans voorbode. Deze auto is dan ook een voorbode van hoe Suzuki een auto in het D-segment ziet. Het moet een sportieve auto worden, niet alleen qua uiterlijk. Ook moet de wagen een sportief en dynamisch rijgedrag meekrijgen. Hiervoor zal de auto gebruik gaan maken van het all-wheel drive (AWD) systeem van Suzuki.

Nieuwe diesel
De Kizashi is voorzien van een gloednieuwe 2.0 liter turbodiesel met vier kleppen per cilinder. Het vermogen wordt overgebracht via een sequentiële zesbak. Dit wordt dan door de 255 mm brede banden op de weg gezet. De wielen zijn 21 inch groot.

Productiekansen
De Kizashi conceptcar representeert Suzuki’s passie voor uitdagingen. De Kizashi ziet er sportief uit. Het persbericht meldt dat de Kizashi ontworpen is als een atleet in beweging. Dat Suzuki plannen heeft om in het D-segment te gaan opereren is wel duidelijk, maar welke vorm ze daarvoor gaan gebruiken is nog maar af te wachten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Suzuki wil in het D-segment
Suzuki wil in het D-segment
Suzuki wil in het D-segment
Suzuki wil in het D-segment
Redactie
Door Redactie

Zoeken