Nieuws

BMW Concept X6: SUV-coupé

BMW Concept X6: SUV-coupé

BMW heeft een conceptcar op basis van de nieuwe X6 onthuld. De BMW Concept X6 zoals die in Frankfurt is gepresenteerd geeft voor negentig procent aan hoe de X6 eruit komt te zien. Het productiemodel komt in 2008 op de markt.

De BMW X6 is klaar, maar BMW wil de spanning nog graag even opvoeren. De fabrikant deed dat eerder dit jaar ook al met de presentatie van de Concept M3, die een paar weken later in zijn productierijpe gedaante gepresenteerd werd. De X6 zal dezelfde weg bewandelen en we kunnen er dan ook vanuit gaan dat deze Concept X6 voor negentig procent aangeeft hoe het productiemodel vorm zal krijgen.

Sports Activity Coupé
Volgens BMW boort men met de Concept X6 een geheel nieuw segment aan. De fabrikant uit München noemt het een Sports Activity Coupé, ofwel een kruising tussen een SUV en een Coupé. Zijn sportieve rij-eigenschappen moet de X6 tot het Coupé-segment doen behoren en zijn vierwielaandrijving en stoere uitstraling maken de X6 tot een SUV. Het beste van twee werelden zullen we maar zeggen.

DPC zorgt voor stabiel weggedrag
De X6 Concept is uitgerust met het Dynamic Performance Control systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat stabiliteit bij alle snelheiden gegarandeerd is. Het systeem zorgt ervoor dat over- of onderstuur zonder problemen opgelost wordt door het wijzigen van de aandrijfkracht. Het systeem werkt hiervoor ook samen met xDrive (het vierwielaandrijvingsysteem van BMW).

Ook als hybride
De X6 staat op het zelfde onderstel als de X5. Dit zorgt ook voor gelijke maten. Zo is de X6 met zijn lengte van 4,88 meter, 2 cm langer dan de X5. De X5 is wel wat hoger dan de X6, deze blijkt steken op 1,696 meter. Verder verstrekt BMW nog niet veel cijfers. Zo is niet duidelijk welke motoren er in de X6 komen. Waarschijnlijk zal dat veel op het gamma van de X5 gaan lijken, maar dat zult u later van ons horen. Wel is het duidelijk dat de X6 er als hybride komt. Het model staat volgend jaar al bij de dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW Concept X6: SUV-coupé
BMW Concept X6: SUV-coupé
BMW Concept X6: SUV-coupé
Redactie
Door Redactie

Zoeken