Nieuws

BMW Concept X6 ActiveHybrid

BMW Concept X6 ActiveHybrid

BMW heeft in Frankfurt de Concept X6 ActiveHybrid onthuld. Het model wordt aangedreven door een hybrideconcept en moet volgens BMW ondanks dat superieur zijn qua rij-eigenschappen. De Concept X6 ActiveHybrid is het eerste levensteken van een hybridemodel van BMW.

De BMW X6 zal volgend jaar op de markt komen. Maar voordat het zover is presenteerde BMW zojuist een tweetal conceptcars in Frankfurt. De eerste betreft een conceptversie van hoe het productiemodel eruit zal komen te zien en het tweede model laat zien hoe BMW denkt over een hybrideconcept.

Brandstof- en elektromotor
De Concept X6 ActiveHybrid wordt aangedreven door een combinatie van een brandstofmotor en twee elektromotoren. Belangrijk onderdeel in het hybridesysteem is de versnellingsbak. Dit is namelijk een ‘two mode’ actieve transmissie, die lijkt op een soort CVT. Er zijn twee standen op die automaat. Eén speciaal voor lage snelheden en ééntje voor hoge snelheden. Dit systeem zorgt ervoor dat er altijd de ideale versnelling voor handen is. Bovendien wordt er voelbaar geschakeld en dat zorgt voor een minder ´onsportief´ karakter dan bij een conventionele CVT.

ActiveHybrid
Welke motor er in de X6 ActiveHybrid ligt is nog niet duidelijk. BMW meldt alleen dat het ActiveHybrid systeem 20 procent minder verbruik realiseert dan een vergelijkbare auto zonder hybrideaandrijving. Dit zou dus kunnen betekenen dat BMW het hybride systeem op meerdere motoren kan koppelen. Leuk detail is dat wanneer de wagen alleen op de elektromotoren rijdt, de uitlaat verborgen wordt. Een soort van afdekklep komt vanuit de bumper en schuift over de uitlaatpijpen heen.

In 2009 productierijp
Als volgend jaar de X6 in productie gaat komt er waarschijnlijk ook een hybrideversie. In combinatie met welke motor dat zal zijn is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal hij rond 2009 op de markt verschijnen. Het is bovendien goed mogelijk dat BMW het ActiveHyrid-systeem op meerdere modellen toe zal gaan passen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW Concept X6 ActiveHybrid
BMW Concept X6 ActiveHybrid
BMW Concept X6 ActiveHybrid
BMW Concept X6 ActiveHybrid
Redactie
Door Redactie

Zoeken